2016-ban kiemelt jelentőségű események várhatók. A nyári olimpia és a labdarúgó Európa-bajnokság is fontos lesz, ezért az M4 Sportnál sportigazgatói pozíciót hozott létre.

Az idei év megnövekedő feladatai miatt a közmédia 2016. január 5-től az M4 Sportnál sportigazgatói pozíciót hozott létre. A hatékony és eredményes munkavégzés érdekében a tartalmi és menedzseri feladatokat ugyanannak a személynek célszerű ellátnia.

Fotó: Polyak Attila - Origo

Ezért az MTVA vezetése a sportigazgatói, valamint a sportfőszerkesztői feladatokat összevonja, és annak ellátásával Héder Barnát bízta meg 2016. február 1-jével - közölte az MTVA.

Héder Barna közgazdászként végzett, a sportújságírás számos területén szerzett tapasztalatot, valamint menedzserként is több területen dolgozott. Sportújságírói pályafutását 1989-ben kezdte a Magyar Televízióban, az 1996-ban induló magyar nyelvű Eurosport alapítója, később nyolc éven keresztül volt az RTL Klub sportfőszerkesztője. A kinevezés mellett Héder Barna folytatja eddigi nemzetközi és hazai televíziós és internetes tevékenységét.