A médiahatóság megbüntette a TV2-t

Forrás: TV2 -
TV2 médiahatóság büntetés szabálytalanság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Másfél millót fizethet a TV2 egy reklám miatt, amit a Mokka a Nyár ízei című rovatának négy adásában is leadtak.

A többször is szabálytalanul reklámozott ételízesítők miatt a Médiatanács a fokozatosság és arányosság elvére, valamint a korábbi büntetésekre hivatkozva büntette meg a csatornát a terméktámogatási és a megjelenítési szabályok megsértése miatt.

Demcsák Zsuzsa és Kárász Róbert a Mokkában Forrás: TV2

A kifogásolt műsorrészek túlzott hangsúlyt fektettek a márkajelzésre, ugyanis szinte az egész időtartam alatt kiállításszerűen a gyártó cég többféle termékét, illetve egy logóval ellátott ruhadarabot mutattak be,

sokszor közeli felvételeken is.

A mostani másfél milliós büntetés azonban köszönőviszonyban sincs a tavaly nyáron kiszabott 14 milliós büntetéssel, akkor az Éden Hotel című műsor április 24-i adása miatt kapott büntetést a csatorna. Akkor erőszakos szexuális közeledést bemutató képsorok sértették meg az emberi méltóság tiszteletben tartására vonatkozó szabályokat, valamint a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek öncélú és sérelmes bemutatását tiltó rendelkezéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.