A túlsúlyos Dottie Perkins két gyermek édesanyja és ételfüggőséggel küzd. A szeretet és a figyelem hiánya miatt alakult ki nála ez a súlyos probléma.

Dottie Perkins soha nem kapott szeretetet és törődést az édesanyjától, ezért fordult az ételekhez. Teljes függősége az élelmiszerek iránt akkor vált még rosszabbá, amikor megszületett a fia, Daniel.

Forrás: Northfoto

A gyermek ugyanis egy betegséggel jött a világra, a cerebális parézissal. 

A cerebális parézis
A cerebrális parézis (röviden CP) a központi idegrendszer károsodásából fakadó mozgásos problémákkal jár. Gyakran társul hozzá az értelmi fogyatékosság (különböző mértékben) és néha a beszédzavarok is.

A nőt magára hagyta férje, így egyedül kellett nevelnie beteg gyermekét, aki ma már 12 éves. Miután fia kórházba került légzési nehézségek miatt, Dottie a stressztől szó szerint majdnem halálra ette magát. A túlsúlyos nő valamivel több mint 290 kilót nyomott, és képtelen volt lefogyni saját magától, sőt, még hízott is próbálkozásai során.

Később újra megházasodott, és született egy második gyermeke is, London. A gyerekekről azonban továbbra is egyedül kellett gondoskodnia, míg a férje dolgozott. Dottie nem sokszor merészkedett ki otthonából.

Forrás: NORTHFOTO

Mivel a nő állapota folyamatosan romlott, a család elhatározta, hogy felkeresnek egy szakértőt. Dottie viszont hiába próbálta, képtelen volt követni az utasításokat. Orvosa, Dr. Nowzaradan eldöntötte, hogy a nőnek ellenőrzött diétában kell részesülnie, mégpedig a kórházban. Addig ugyanis, amíg nem veszít a súlyából, az életmentő műtétet sem tudják elvégezni rajta.

A nőnek sikerült leadnia több mint 30 kilót, így áteshetett a szükséges beavatkozáson, hogy tovább veszítsen a súlyából. A műtétet követően Dottie fogyása megindult, és egy évvel az operáció után már csak 236 kilót nyomott.