Az amerikai kormányzati felmérés olyan fiatalokat vizsgált, akik eleve fokozott veszélynek vannak kitéve életkörülményeiknek betudhatóan.

"Az átlagembert valószínűleg meglepi a tény, hogy a fiúkat nagyjából ugyanolyan eséllyel zaklatják, mint a lányokat. Mindez a lányokat érintő kutatással is egybevág: többen is bevallották ugyanis, hogy maguk is zaklattak már fiúkat" - mondja Monica Swahn, a Georgia State University munkatársa, aki nem vet részt magában a kutatásban.

Forrás: Thinkstock

Fontos, hogy ne zárjuk be magunkat abba az elképzelésbe, hogy a fiúk minden esetben az agresszorok, és a lányok az áldozatok. A kutatás során 1100 gyereket vizsgáltunk, 11 és 17 év közöttieket. Az agresszió leggyakoribb formája az volt, hogy a lányok a fiúkról szexszel kapcsolatos pletykákat terjesztettek, illetve üzenetekkel zaklatták őket - mondja Reidy. A kutató azt is hozzátette, hogy érdemes észben tartani, hogy eleve a magas kockázatú csoportokat vizsgálták, tehát a kutatás nem nevezhető az egész nemzet körében reprezentatívnak.