A genetikus egykori szeretője attól tart, hogy a család elhallgat előle valamit az örökség tárgyát képező több tízmilliós vagyonból.

Czeizel Endre volt szeretője közjegyzőtől kért helyszíni szemlét, hogy felmérjék a teljes hagyatékot. A közjegyző pedig már helyt is adott a kérésnek - írja a Best magazin. 

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

A volt szeretőnek, Dórának két gyermeke született a genetikustól. Ügyvédjével, Lichy Józseffel az ő érdekeiket képviselik.  A szemlére azért van szükség, mert nézeteltérés alakult ki az örökösök között.

“Véleményünk szerint a családtagok eltagadhattak, vagy megfeledkezhettek több olyan értékes festményről is, ami a hagyaték tárgyát képezheti” - mondta a lapnak az ügyvéd.

A szemlén értékbecslő és ingóvagyon-szakértő vesz részt. A közjegyző ezt követően hozza majd meg a döntését a hagyaték elosztásról, amit 30 napon belül bármelyik örökös megtagadhat. 

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Nagy kérdés, hogy milyen hatással lehet az eljárásra az, hogy Dóra állítólag jogtalanul használta fel a genetikus spermáját. Az ügyvéd szerint csak abban az esetben befolyásolja a hagyaték kiadását, ha megállapítják a közokirat-hamisítást. Ha megtörténne, akkor Dóra polgári peres eljárásban bizonyíthatja, hogy kisebbik gyermeke is Czeizeltől van, és jogosan jár neki az örökség.