hagyatéki tárgyalás szerelem hamis Czeizel Endre sperma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Blikk információi szerint dr. Czeizel Endre családjának egy része azt állítja: a tudós legkisebbik gyermeke úgy fogant, hogy Czeizel spermáját jogtalanul használták fel, és ezért közokirat-hamisításért feljelentés is született ismeretlen tettes ellen.

Czeizel Endre fiatal szerelmének két gyermeke született a leukémiában elhunyt tudóstól: : a kisebbik meglehetősen különös módon.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Erről és fiatal párjával kötött megállapodásáról Czeizel így mesélt könyvében:

„Már csak a korom miatt is felelőtlenségnek éreztem egy újabb gyermek vállalását. (...). Romantikus szakmai énem kitalált egy kompromisszumos megoldást. Lefagyasztattam a spermámat, és megbeszéltem, hogy ezt a halálom után felhasználhatja, ha még akkor is úgy gondolja majd. Az első hat hónapos kemoterápia után visszaállt korábban kialakított életrendünk. A hétvégéket (...) töltöttem, fontosnak tartottam, hogy a fiamnak maradjon emléke az apjáról. Biztos voltam fogamzóképtelenségemben. Mégis, (...) egyszer csak arról tájékoztatott, hogy várandós. A hír hallatán, hogy újra apa leszek, kiborultam (...). Később azt gondoltam, hogy az ilyen körülmények között fogant magzat úgysem marad meg. Megmaradt. 2014 augusztusában megszületett (...). Végül is meghatottan vettem a karomba, és rám mosolygott."

Csakhogy a mesterséges megtermékenyítéssel kapcsolatban különös dolog derült ki: annak idején a spermadonor beleegyezői nyilatkozatára nem a genetikusprofesszor, hanem egy másik férfi adatai és neve, továbbá aláírása került – írja a lap.

Minderre úgy derült fény, hogy amikor a fiatal anya beállított Czeizel Endre hagyatéki tárgyalására, és jelezte, a két gyermeke nevében igényt tart a Czeizel-vagyon egy részére, a bekért dokumentumokon szereplő adatok informá­cióink szerint a kisebbik gyerek ese­tében nem stimmeltek. A Blikk információi szerint a feljelentést okirat-hamisításért az elhunyt egyik hozzátartozója tette. Az eljárás ismeretlen tettes ellen folyik.

Vállalja a felelősséget ittas balesete miatt Curtishttp://www.life.hu/news/20160104-curtis-vallalja-a-felelosseget-ittasan-okozott-balesete-miatt.htmlAhogy a Life.hu is beszámolt róla, a Budakalászon, a Pomázi úton villanyoszlopnak csapódott egy autóval. NewsOrigoDisznók akadályozzák a közlekedésthttp://www.life.hu/news/20160104-disznok-akadalyozzak-a-kozlekedest-lakiteleknel.htmlOldalára borult egy malacokat szállító teherautó Lakiteleknél, a Tiszaalpárra vezető úton, Bács-Kiskun megyében - írta honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.NewsThinkstockMeghalt Zsigmond Vilmos, Oscar-díjas magyar operatőrhttp://www.life.hu/news/20160103-meghalt-zsigmond-vilmos-oscar-dijas-magyar-operator-86-eves-volt.html86 éves korában elhunyt Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr - jelentette honlapján a Variety című amerikai filmes szakfolyóirat. NewsOrigo22 éves férfi vesztette életét a Tátrában: Egy esésbe halhatott belehttp://www.life.hu/news/20160103-22-eves-ferfi-vesztette-eletet-a-tatraban-egy-esesbe-halhatott-bele.htmlÚjabb áldozata van a Magas-Tátrának. Egy 22 éves szlovákiai férfi a Rohácsoknál vesztette életét.News--Michael Schumacher ma 47 éves lett: Közleményre szomjaznak a rajongókhttp://www.life.hu/news/20160103-michael-schumacher-forma-1-es-pilota-47-eves-lett-kozlemenyre-szomjaznak-a-rajongoi.htmlDecember 29-én volt pontosan két éve, hogy súlyos síbalesetet szenvedett a hétszeres Forma-1-es világbajnok Franciaországban. Ma egy újabb évfordulóra ébredtünk.NewsTömegbaleset a Dakar-rali első napján: Sok a sérült, köztük gyerekek ishttp://www.life.hu/news/20160103-tomegbaleset-a-dakar-rali-elso-napjan-buenos-airesben-sok-a-serult-koztuk-gyerekek-is.htmlTömegbaleset árnyékolta be a 2016-os Dakar-rali első napját, amelyen egy kínai versenyző, Kuo Mei-ling a nézők közé sodródott Mini Cooperjével. A szervezők tájékoztatása szerint tizenhárman sérültek meg, köztük öt gyerek. NewsAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.