Egyre több a magyar prostituált külföldön

Forrás: Thinkstock -
szexrabszolga prostitució Európai Bizottság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdöbbentő adatokat hozott nyilvánosságra az Europol: 2009 és 2013 között minden ötödik áldozata magyar volt az európai emberkereskedőknek. A tiniket legtöbbször csábító ígéretekkel csalják ki külföldre, vagy elrabolják őket, de az is megesett, hogy a saját családjuk adta el a fiatalokat.

Évről évre egyre több fiatal válik az emberkereskedők áldozatává. 2009 és 2013 között az Europol adatai szerint az európai emberkereskedők minden ötödik áldozata magyar volt -számolt be a Magyar Nemzet.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Sokszor Magyarország a kiindulópont

A Sándor kör csütörtöki előadásán kiderült, hogy Magyarország a szexuális célú emberkereskedelem kiinduló országa lett. Az emberkereskedők jellemzően Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya megyéből, a mélyszegénységben élő, főleg roma populációból szedik áldozataikat: 14-23 éves lányokat és fiúkat, akiket legtöbbször Németországba, Ausztriába, Belgiumba, Hollandiába, az Egyesült Királyságba, Franciaországba, Svájcba és Olaszországba visznek.

A fiatalok gyakran három műszakban, heti hét napon át "dolgoznak".

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A veszélyeztetettek

Gyakran a nyomorban élő családok eladják gyermekeiket, erről Németh Ágnes ezredes, az ORFK bűnmegelőzési osztályának vezetője számolt be a Sándor körben.

A kiemelten veszélyeztetettek közé az intézetben, vagy diszfunkcionális családban élők tartoznak:

szociálisan hátrányos helyzetű, fokozottan veszélyeztetett gyerekek, illetve azok akiknek a szülei alkoholisták, drogosok.

Amerika nem elégedett Magyarországgal

Egy amerikai külügyi jelentés szerint, a Magyarországon belüli emberkereskedelem áldozatai között különösen nagy a roma származású nők és gyermekek aránya. A 2014-es helyzetről készült amerikai külügyi jelentés 2013 után ismét megállapította: a probléma nagysága ellenére a magyar kormány nem tett elegendő erőfeszítést sem az emberkereskedelem visszaszorítására, sem az áldozatok segítésére - számolt be a Magyar Nemzet.

Szexrabszolgák Amerikában

A 23 éves Rolandot (és hét társát) Á. Gábor, B. Viktor és V. András csalta ki Amerikába azzal a szöveggel, hogy könnyű fizikai munkát végezhet egy óceánjárón, de ha kedve van, escortmunkát is vállalhat, amellyel havi 1,5 millió forint körüli összeget is megkereshet. Roland belevágott az ismeretlenbe, de alighogy leszállt a gépről New Yorkban, és a három, szintén meleg férfi elvitte a szállásra, rájött, hogy nagy bajba került. A teljes cikkünket elolvashatod itt!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.