Meghalt az Indana Jones-filmek operatőre, Douglas Slocombe

Forrás: Thinkstock -
halál Douglas Slocombe Indana Jones operatőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit operatőr, Douglas Slocombe, aki Steven Spielberggel együtt forgatta az Indiana Jones-trilógiát, hétfőn hunyt el.

Douglas Slocombe egy londoni kórházban hunyt el az után, hogy nemrég elesett, ami egészségének hanyatlásához vezetett. A szomorú hírt az operatőr lánya jelentette be.

Forrás: Thinkstock

"A minap arról beszélt, hogy élvezte minden munkanapját, minden forgatási napját. Valóban élvezte a munkáját és életét" - mondta a lány.

A brit filmipar egyik legnevesebb operatőre volt Douglas Slocombe. Az 1940-es években indult karrierje során mintegy 80 filmet forgatott, a mozi olyan nagyágyúival dolgozott együtt, mint George Cukor, John Huston, Norman Jewison, Roman Polanski és Steven Spielberg. Steven Spielberg elismerő szavakkal méltatta az iperatőr munkásságát. Szerinte a kamerák előtt Harrison Ford volt India Jones, de a kamerák mögött Dougie volt a hős az első három Indiana Jones-filmben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.