Barack Obama megosztotta első élményét és tapasztalatait, amit a munkaerőpiacon szerzett. Egyértelműen a fiatalokat szeretné ezzel a történettel motiválni. 

Az amerikai elnök életének első munkahelye egyáltalán nem volt csodálatos, de sok mindent megtanult az ott eltöltött idő alatt. Obama a LinkedIn nevű oldalon osztotta meg a tanulságos történetet, amivel a tinédzsereket szeretné ösztönözni. 

Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Az elnök egy tipikus diákmunkával kezdte pályafutását, fagyi árusként. Obama őszintén leírta az ott szerzett tapasztalatait, valamint azt is, hogy ez nehezebb meló, mint amilyennek tűnik!

"Fagyit árulni keményebb meló, mint amilyennek elsőre tűnik! A sziklakemény jégkrémtől brutálisan megfájdul az ember csuklója! - kezdte az elnök, majd azzal folytatta, hogy mindennek ellenére nagyon sokat köszönhet ennek a munkahelynek. 

Forrás: AFP//Mandel Ngan

“Az első nyári munkám nem volt éppen elbűvölő, de sok értékes leckét tanultam meg ott. Megtanultam mi az a felelősség, és mi a kemény munka. Ezen kívül azt is, hogy  tartsam meg az egyensúlyt a meló, a barátok a család és az iskola között” - ídézte az elnök szavait a Politico.com

Forrás: AFP/Saul Loeb

Az elnök felhívta a vállalkozók és munkáltatók figyelmét, hogy adjanak a fiataloknak nyári munkát, mert ő sokat köszönhet annak az állásnak: 

“Soha nem fogom elfelejteni azt a munkahelyet, és azokat az embereket sem, akik lehetőséget adtak nekem akkor, ugyanis ők is hozzájárultak ahhoz, hogy ma itt tartok” - írta Barack Obama.