Elhunyt George Kennedy, a Csupasz pisztoly-filmek állandó szereplője

Forrás: Wikipédia -
halál Csupasz pisztoly George Kennedy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Oscar-díjas színész vasárnap halt meg, 91 évesen.  A szomorú hírt unokája közölte a Facebook-oldalán.

George Kennedy közel 200 film- és tévészerepben tűnt fel, itthon mégis inkább a Csupasz Pisztolyban nyújtott alakításával vált ismertté, ő volt Drebin rendőrkapitánya.

Forrás: Wikipédia

Oscar-díját a Bilincs és mosoly című 1967-es alkotás mellékszerepéért kapta, amelyben Paul Newmann mellett játszott. Ezen kívül a repülőgépes katasztrófafilmekben, az Airport-szériákban is állandó szereplő volt, de feltűnt a Dallasban, A piszkos tizenkettőben, az Amerikai fogócskában, és számos más filmben is. Halálának hírét unokája tette közzé, aki megható szavakkal búcsúzott nagyapjától.

Szomorú vagyok, hogy mindkét nagyszülőm elment már, de hálás vagyok az életért, az emlékekért és a tudásért, amit megosztottak velem. Tudom, hogy mindketten csodálatos életet éltek, és, hogy most már békében vannak” - írta Facebook-oldalára az unoka, Cory Schenkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.