Kétszer adhatták elő számukat Kállay-Saundersék A Dal 2016 döntőjében, mivel nem olyan volt a hangzása, amilyennek lennie kellett volna. Az ügy tisztázásáért tárgyalóasztalhoz ültek az érintettek.

A Kállay Saunders Band előadása nem olyanra sikerült, amilyennek eltervezték. Hiába adták elő kétszer is a produkciót, az nem volt összhangban a playbackről jövő zenével. Mivel rengeteg találgatás merült fel a szereplés kapcsán, az érintettek most tárgyalóasztalhoz ültek - írja az Origo.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A helyzet tisztázása miatt összeültek a műsor gyártójának képviselői, valamint a Kállay Saunders Band menedzsere, Tabár Zoltán, kiadója, Bérczes Ádám valamint zenésze, Tóth Ádám. Közösen meghallgatták az összes vágatlan hangsávot, amik rögzítették a fellépések alatti hangokat, valamint András döntőbeli fellépése előtti, és a két fellépése közötti, a mikrofonja által rögzített hangokat. A hangfelvételek bejátszásra kerültek Pacsai Márk részére is, aki a Kállay Saunders Band zeneszerző- és hangszerelője. 

Fotó: Marton Szilvia - Origo

A felek egyhangúan arra a következtetésre jutottak, hogy az összes monitorrendszerben ugyanaz a zenei alap szólt, amit a fellépő előzetesen a műsorgyártó rendelkezésére bocsátott, tehát sem az első, sem a megismételt előadás során nem történt technikai hiba vagy szabotázs.