Egy kansasi nő ittasan hívta fel a rendőrséget azzal, hogy a fegyverével megöli magát, még tavaly március 26-án. A helyszínre kiérkező rendőrök meztelenül találtak rá az alvó nőre, akit felkeltettek, majd megkérdezték hol a fegyvere. Erre a nő elővette a pisztolyt, mire a rendőrök lelőtték.

Az 53 éves asszony lánya nemrég beperelte a rendőrséget, mert ki akarja deríteni, hogy mi történt akkor éjjel, mivel

szerinte anyja csak azt tette, amit a rendőrök kértek tőle.

Egyelőre annyi biztos, hogy a házhoz három rendőr ment ki, Robert Huff, Justin Mohney és Jeff Breneman. A nő barátját kivitték az épületből, majd felkeltették a meztelenül alvó Deanne Choate-t.

Deanne ChoateForrás: Facebook / Deanne Choate

A hivatalos jelentés szerint a rendőrök odaadtak a meztelen nőnek egy pólót, majd megkérdezték, hogy hol van a fegyvere, mire Deanne azt felelte, hogy "Ó, hát itt van!" 

Majd elővette az ágy fejtámlája és a matrac közé rejtett pisztolyt, a rendőrök pedig lelőtték.

Ugyanakkor a jelentésben az is szerepel, hogy állt, hogy a rendőrök átkutatták a házat, de a kereset szerint ha ez igaz lenne, a pisztolyt is megtalálták volna. A nő fia azt állítja, hogy semmi sem indokolta, hogy lelőjjék az anyját. Ráadásul a lövések leadása után nem is próbálták megmenteni a nő életét,

csak kihúzták a testét a folyosóra.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

A rendőrség egy korábbi tájékoztatása szerint Choate nem akarta letenni a pisztolyát, hiába szólították fel rá, de több részlet nem derült ki, ráadásul  a hang-és képfelvevő eszköze hirtelen kikapcsolódott - számolt be a NYDailyNews.