A barátnője meggyilkolása miatt elítélt paralimpikont a dél-afrikai Times magazin újságírója telefonon kereste meg a tárgyalás után.

Kértem, hogy ne hívjon. Magának nincs lelke, hogy tiszteletben tartsa egy ilyen válságos helyzetben a másik magánéletét, csak a munkájára tud gondolni? - ezt üzente vissza a dél-afrikai Times magazin riporterének Oscar Pistorius közvetlenül azután, hogy a paralimpikon fellebbezési kérelmét elutasították, ennek értelmében pedig akár 15 év börtön is várhat rá.

Forrás: AFP/Kim Ludbrook

A barátnője, Reeva Steenkamp megölése miatt elítélt paralimpikon futónak a Mail Online hírei szerint még hat hete van a letöltendő büntetése előtt. Bátyja, Carl Pistorius Twitteren csak annyit írt: "Összetörtem."

Pistoriust tavaly első fokon gondatlanságból elkövetett emberölésben találták bűnösnek, és ötéves börtönbüntetésre ítélték. Az ügyészség megfellebbezte az ítéletet, és kitartott azon megállapítása mellett, hogy a paralimpikon futó szándékos emberölést követett el. A legfelsőbb fellebbviteli fórum decemberi ítéletében helyt adott a fellebbezésnek, és arra jutott, hogy a futó szándékosan végzett barátnőjével. Pistorius büntetését még nem szabták ki, az ítélethirdetést április 18-ára tűzték ki. A szándékos emberölésért Dél-Afrikában kiszabható legenyhébb szankció 15 év szabadságvesztés.