A Costes Downtown a legújabb Michelin-csillagos étterem Budapesten: Magyarországon ez már az ötödik!

Ma jelent meg a 2016-os Michelin-kalauz, a Main Cities of Europe. A kiadvány 44 európai nagyváros, köztük Budapest legjobb éttermeit gyűjti össze. És a jó hír, hogy az egyik budapesti étterem Costes Downtown egy Michlein csillaggal gazdagodott, így

Közép-Európa gasztronómiai fővárosa továbbra is Budapest.  

Az eddigi 4 étterem,- az Onyx, Costes, Borkonyha, Tanti,-  megtartotta a csillagát.

Costes DowntownForrás: Costes Downtown

A régióba egyébként több új csillag is került, a cseh és a lengyel fővárosban is lett egy-egy újabb, Michelin által kiemelt étterem. Jelenleg Prágában már három, Varsóban két ilyen étterem található.

Mit jelez a Michelin-csillag?
A csillag jelzi, hogy ha egy étterem (vagy szálloda) megér egy utazást. Nem a séfnek ítélik oda, hanem magának az étteremnek, de tulajdonképpen annyit jelent, hogy a kalauzban az étterem neve mellett megjelenik a kis, virág alakú jelzés.
A Michelin szellemisége szerint egy csillag egy kisebb kitérőt, míg a három csillag (a maximálisan elérhető ajánlás) külön utazást is megér az adott országba. Szigorú értelemben véve ez alapján a négy budapesti csillagos étterem (Costes, Onyx, Borkonyha, Tanti) azt jelenti, hogy ha épp Budapesten jár a célközönség, akkor érdemes benézni valamelyikbe.