Semmi kockahas, semmi bicepsz: elkészült a Lammily babák férfiváltozata, amely arányosabb és reálisabb testarányokkal rendelkezik, mint Barbie partnere, Ken.

Mielőtt a világhírű Mattel játékcég januárban bemutatta volna a kerekdedebb idomokkal rendelkező Barbie-t, a gyártót sokan támadták azért, mert az ismert játékbabájuk életképtelen, a valóságtól nagyon messze lévő testarányokkal rendelkezik.

Forrás: lammily.tilt.com

Nickolay Lamm már korábban észrevette, mekkora igény van az egészségesebb méretekkel rendelkező, átlagos babákra, és két évvel ezelőtt piacra dobta az úgynevezett Lammily babákat, amelyeket később felragasztható narancsbőrrel, pattanásokkal, anyajegyekkel, szeplőkkel és striákkal egészített ki.

A lányok után pedig itt vannak a fiúk is: Nickolay Lamm nemrég bemutatta a Lammily babák férfiváltozatát is, amelyeknek Barbie partnerével, Kennel ellentétben nincsenek kidolgozott izmaik, csupán egy átlagos 19 éves srác testével rendelkeznek, és több bőr- és hajszínben is készülnek.

Nemcsak a nők, hanem a férfiak is érzik a nyomást a velük szemben felállított elvárásoknak, mint hogy nem elég magasak, nincs elég hajuk, vagy nem elég izmosak. Azt gondolom, hogy ezekről kevés szó esik, mert ha férfi vagy, akkor nem azt várják tőled, hogy a megjelenésedről beszélj - magyarázta a People magazinnak Nickolay Lamm.

Hiába szép, életképtelen Barbie csinos teste
Hosszú szőke haj, kék szemek, telt mellek, darázsderék, hosszú combok, jól fésült férj, kocsi, ház: az 57 éves Barbie baba sokáig az amerikai álom megtestesítője volt, s minden lány hozzá akart hasonlítani - csakhogy ez egyszerűen lehetetlen. A Life.hu cikkéért kattints ide!