A négynapos pihenő alatt csak vasárnapra és keddre, a nemzeti ünnepre kell bespájzolnunk, szombaton és hétfőn viszont a szokásos módon vásárolhatunk.

Nyitva lesznek az üzletek szombaton és hétfőn is a szokásos rendnek megfelelően. Vasárnap és kedden viszont zárva tartanak majd a boltok - közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) az MTI-vel pénteken. 

Forrás: Thinkstock

Ugyan egyes kisebb üzletek és iparcikkboltok szombaton sem fognak kinyitni, a legtöbb helyen zavartalanul bevásárolhatunk. A zárvatartási időszakban, azaz vasárnap és kedden a jogszabályok alapján nyitva tartó kivételek a a gyógyszertárak, a benzinkutak, a reptéri boltok, a vasúti és autóbusz-pályaudvarokon lévő üzletek, piacok, vásárok, és a 200 négyzetméternél kisebb alapterületű kis üzletek a tulajdonossal és segítő családtagokkal.

Szintén nyitva tarthatnak az 50 négyzetméter alapterület alatt újságot, a 150 négyzetméter alapterület alatt virágot, valamint kizárólag pékárut és tejterméket értékesítő üzletek 4 óra 30 és 12 óra között, valamint a vendéglátó-, és szórakozóhelyek. Március 16-tól, szerdától a szokásos rendjüknek megfelelően fogadják az üzletek a vásárlókat.