Fernando Alonso az Ausztrál Nagydíjon. A futamot a baleset miatt piros zászlóval meg is kellett szakítani. A pilóta sértetlenül tudott kiszállni a ripityára tört McLaren-Hondából, aminek csupán a váza maradt meg.  A verenyzőnek a térde fáj, de szerencsésnek érzi magát, hogy megúszta a balesetet.

 "Rendben vagyok, csak csalódottságot érzek amiatt, hogy nem tudtam befejezni a futamot, hiszen talán pontot is szerezhettünk volna. Szerencsésnek érzem magam, mert maikor 300 km/h-val mész és eltalálsz valakit, ott lepörög előtted az életed. Örülök, hogy jó vége lett" - nyilatkozta Alonso a verseny után. 

Forrás: NurPhoto/Bai Xue/Xinhua/Photoshot/NurPhoto/Bai Xue

 "Kicsit mindenem fáj a hatalmas sebesség miatt, különösen a térdem, mert az nekiütődött az autónak. Összességében viszont nagyon szerencsésnek érzem magam" - tette hozzá. 

 

A baleset a 3-as kanyarban történt, ahol érdekes módon 2001-ben Michael Schumacher is hasonlóan járt. Az akkor még csak háromszoros világbajnok az egyik szabadedzésen csúszott ki, majd Ferrarija szintén bukfencezett egyet a kavicságyban.