Horrorbaleset! Alonso bukása miatt szakították meg a Forma-1 futamát

Forrás: NurPhoto/Bai Xue/Xinhua/Photoshot/NurPhoto/Bai Xue -
Fernando Alonso Forma-1 baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fernando Alonso az Ausztrál Nagydíjon. A futamot a baleset miatt piros zászlóval meg is kellett szakítani. A pilóta sértetlenül tudott kiszállni a ripityára tört McLaren-Hondából, aminek csupán a váza maradt meg.  A verenyzőnek a térde fáj, de szerencsésnek érzi magát, hogy megúszta a balesetet.

"Rendben vagyok, csak csalódottságot érzek amiatt, hogy nem tudtam befejezni a futamot, hiszen talán pontot is szerezhettünk volna. Szerencsésnek érzem magam, mert maikor 300 km/h-val mész és eltalálsz valakit, ott lepörög előtted az életed. Örülök, hogy jó vége lett" - nyilatkozta Alonso a verseny után.

Forrás: NurPhoto/Bai Xue/Xinhua/Photoshot/NurPhoto/Bai Xue

"Kicsit mindenem fáj a hatalmas sebesség miatt, különösen a térdem, mert az nekiütődött az autónak. Összességében viszont nagyon szerencsésnek érzem magam" - tette hozzá.

A baleset a 3-as kanyarban történt, ahol érdekes módon 2001-ben Michael Schumacher is hasonlóan járt. Az akkor még csak háromszoros világbajnok az egyik szabadedzésen csúszott ki, majd Ferrarija szintén bukfencezett egyet a kavicságyban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.