Három robbanás történt Brüsszelben, tíz ember is meghalhatott

terror robbantás Brüsszel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedd reggel kettős robbanás történt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren, valamint volt egy detonáció a Maalbeek metróállomáson is, a belvárosban.

Legalább 25 ember súlyosan megsérült a robbantásokban. A brüsszeli repülőtér Twitter-oldalán azt írják: senki ne menjen Zaventemre, minden járatot töröltek, az egész repülőteret lezárták, ahogy a teljes brüsszeli metróhálózatot is - írja az Origo.

A belga média szerint a hatóságok terrortámadásként kezelik a történteket. Le Soir francia lapnak megerősítették, hogy négyes, azaz a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget Zaventemen. A brüsszeli események miatt szigorították a biztonsági intézkedéseket a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is. Az Origo egyik olvasója jelezte, hogy a felszállás előtt darabokra szedték a filmes fényképezőgépét Ferihegyen. A belga RTBF televízió kórházi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy legalább tíz ember meghalt, harminc pedig megsebesült.

A maalbeeki robbantásról videót is tettek közzé a Twitteren

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.