Kiderült, hogy kik tehetők közvetlenül felelőssé a brüsszeli tragédia miatt. A két öngyilkos merénylő egy testvérpár, harmadik, szökésben lévő társukat továbbra is keresik.

Rémálomból ébredt Brüsszel, ráadásul úgy tűnik még közel sincs vége. A merénylet másnapján, szerda reggel 7 óra körül egy gyanús csomag miatt kiürítették a toulouse-i repteret - számolt be a francia Local a Spiegelre hivatkozva.

Több forrás is megerősítette, hogy három férfit tesznek felelőssé a brüsszeli merénylet miatt. Mint kiderült, egy testvérpárt gyanúsítanak, akik a belga média szerint Khalid és Brahim el-Bakraoui -írja a BBC.

A rendőrség már régóta figyelte őket, ahogy a harmadik személyt is, Najim Laachraoui-t.

A biztonsági kamerák felvételén úgy tűnik, hogy ő nem robbantotta fel magát, hanem még a robbanások előtt elhagyta a repülőteret, és azóta is körözik.

Najim Laachraoui a Zaventem nemzetközi repülőtéren 2016. március 22-én a kettős robbantás előttForrás: MTI/EPA/Belga rendőrség/

A testvérpár

A Belga közmédia szerint az egyikük, Khalid el-Bakraoui álnéven bérelt bérelt lakást azon a környéken, ahol

a múlt héten házkutatást tartottak a belga terrorellenes erők.

Ekkor találták meg ujjlenyomatot Salah Abdeslamtól, akit múlt pénteken letartóztattak, mert a gyanú szerint ő az egyik kulcsfigurája a tavaly történt párizsi merényletnek.

Khalid-ot terrorizmussal gyanúsították, a testvérét pedig bűncselekmények miatt körözték.

A brüsszeli merényletet magára vállalta az Iszlám Állam, és a legutóbbi információk szerint 34 halálos, és 250 sebesült áldozata van.