Novak Djokovic az Indian Wells-i tornán aratott győzelme után egy sajtótájékoztatón egyetértett a BNP Paribas Open versenyigazgatójának korábbi kijelentésével, miszerint a férfi teniszezők több pénzt érdemelnek a teniszversenyeken, mint a nők. Persze később bocsánatot kért.

A versenyigazgató, Raymond Moore korábban arra utalt, hogy a női teniszezők a férfiak népszerűségéből profitálnak. “Ha női teniszező lennék, minden este megköszönném Istennek, hogy Rafael Nadal és Roger Federer megszületett. Ők vitték hátukon a teniszt" - mondta. Novak Djokovic az ő kijelentésére reagálva hozzátette, hogy az állítás “politikailag nem korrekt.”

Raymond Moore és a női teniszcsillag, Serena WilliamsForrás: AFP

Djokovic szerint ugyanis azért érdemelne több pénzt a győzelemért, mint a női első, mert több ember fizet azért, hogy láthassa a férfiak küzdelmeit - számolt be a Mirror.

“A statisztikák azt mutatják, hogy sokkal több néző van a férfi teniszmeccseken. Talán ez lehet az egyik érv amellett, hogy többet kapjunk. Ameddig a helyzet nem változik, és vannak olyan adatok, amik kimutatják, hogy kikre van nagyobb érdeklődés, melyik meccsekre adják el a legtöbb jegyet, addig igazságosan kellene szétosztani a pénzt” – nyilatkozta a sportoló.

Novak DjokovicForrás: AFP/Adrian Dennis

A teniszező a kijelentése miatt kedden kért elnézést a Facebook-oldalán, valamint a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy nem ért egyet Moore megjegyzésével, ezen felül pedig nagyon nagy tiszteletlenségnek tartja.

“A nők tiszteletet érdemelnek azért, amit csinálnak. A WTA és támogatóik rengeteg energiát és erőt fektettek az egyenlő díjazás kiharcolásába az utóbbi 7-8 évben, és elérték a céljukat. Ezért őszintén meg kell dicsérnem őket. Kiharcolták amit megérdemelnek, és megkapták az egyenlő pénzdíjazást a nagy tornákon. A nőknek harcolniuk kell az érdekeikért, és nekünk is küzdenünk kell a mieinkért” – zárta le Djokovic.

Közzétette: Novak Djokovic – 2016. március 22.
Most minden győztes ugyanannyit kap
A Miami Mastersen és Grand Slam-tornákon kívül az Indian Wells Masters az egyetlen torna, amely több mint nyolc napon át zajlik. 300 000 ezer nézőjével ez a leglátogatottabb tenisztorna a Grand Slamek után. Az összdíjazás a férfiaknál és a nőknél egyaránt 5 536 664 amerikai dollár.