Elképesztő videó 6000 gyufaszál égéséről

égés kísérlet érdekesség gyufa videó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szorosan egymás mellé helyezett több ezer gyufaszál lángolásának kiteljesedése, majd elhalása meglehetősen látványos folyamat. Ezt vette videóra egy kisérletező csoport. 

A ma használt biztonsági gyufák fejében már nincs sem fehér, sem vörös foszfor. A fehér foszfor rendkívül mérgező és könnyen gyulladó elem, amely sokáig veszedelmessé tette a gyufagyártást (a foszformérgezés miatt) és a gyufa használatát is. A felvételen ilyen foszfortartalmú fejű gyufákat állítottak sorba, ezért kicsit máshogy gyulladnak be, mint a nálunk megszokott gyufák - írja az Origo.

Az erről készült videót itt találod:

Százezrek élvezkednek a paradicsomszeletelős videón

Ugyan hónapokkal ezelőtt került fel a videómegosztóra a paradicsom szeleteléséről készült kisfilm, az internet népe csak a napokban fedezte fel magának, azóta viszont vírusként terjed. Lesd meg te is!
Hamarosan bárki belekukkanthat Katalin hercegné és Vilmos herceg életébehttp://www.life.hu/news/20160330-katalin-hercegne-es-vilmos-herceg-eletet-es-szerelmi-tortenetet-bemutato-dokumentumfilm.htmlA Reelz nevű amerikai tévécsatorna több részes dokumentumfilmben fogja bemutatni Vilmos herceg és Katalin hercegné szerelmének történetét a kezdetektől egészen a napjainkig. News--Gyászol a magyar műsorvezető!http://www.life.hu/news/20160329-meghalt-kalusmann-viktor-edesapja.htmlKlausmann Viktor a Facebookon közölte a szomorú hírt: meghalt az édesapja. NewsRTLKLUBLebukott a tanár, aki meztelen nőket nézegetett, miközben órát tartott http://www.life.hu/news/20160329-meztelen-noket-nezegetett-mikozben-orat-tartott-video.htmlA 40 év körüli férfi akkor bukott le, amikor véletlenül bekapcsolva hagyta a projektort. Egy diák videóra vette a történteket. NewsOrigoSzexuális zaklatás miatt perelte be egykori testőre Elton Johnthttp://www.life.hu/news/20160329-elton-john-enekest-szexualis-zaklatas-vadja-miatt-beperelte-a-korabbi-testore.htmlJeffrey Wenninger 2010 és 2014 között dolgozott a 64 éves zenésznek, aki állítólag ezalatt rendszeresen fogdosta és zaklatta őt. NewsAFPÚszva próbálta utolérni az óceánjárót a 65 éves nőhttp://www.life.hu/news/20160329-uszva-probalta-utolerni-az-oceanjarot-a-65-eves-no-susan-brown.htmlA kikötőből kifutott hatalmas hajót azért próbálta meg úszva elérni a hölgy, mert azt hitte, férje rajta van, de nem volt. Végül halászok mentették ki az Atlanti-óceán vizéből. NewsOrigo8 napon át egy dobozba zárva, 155 kilomért tett meg ez a cicahttp://www.life.hu/news/20160327-egy-cica-8-napon-at-kallodott-a-postan-egy-dobozban.htmlEgyelőre nem derült ki, hogy ki volt az, aki postára adta szegény cicát. Az állat ráadásul egy kis dobozba zárva hánykolódott, összesen 155 kilométeren keresztül. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.