Istenes Bence egy szórakoztató főzőműsorral érkezik vissza a képernyőre hamarosan. Itt nem a tökéletesen elkészített fogásokon, hanem a nevetésen és az együttműködésen lesz a hangsúly.

A Hagyjál főzni! című műsor április 4-étől lesz látható. Adásonként két csapat, anya és gyermeke küzd majd a nyereményért. Istenes Bence elárulta, milyen hangulatban teltek a forgatások, ahogy azt is, ő mennyire mozog otthonosan a konyhában - írja az Origo

Fotó: Szabó Gábor/Origo

"A Hagyjál főzni!-t az teszi érdekessé, ahogy a versenyzők kommunikálnak egymással, ahogy együttműködnek. Az ügyetlen szakácsok elvágják a kezüket, felgyújtják a konyhát, elesnek, túl sok vizet öntenek a lábosba, kevés sót használnak, beleborítják a borsot az ételbe, klopfolónak nézik a fokhagymanyomót, nem ismerik fel az alap fűszereket – ezek pedig mind nagyon viccesek tudnak lenni, miközben az idő pörög, a tét pedig nem kicsi" - ecsetelte a műsorvezető, aki saját bevallása szerint egy forgatáson sem nevetett még ennyit, de elmondta azt is, hogy ő bizony nem bénázna annyit a konyhában.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

"Sokáig szakács akartam lenni, egy ideig pincérként dolgoztam, a főzés, a vendéglátás mindig érdekelt. Régebben nagy tervem volt, hogy egyszer majd nyitok egy saját kávézót, vagy sportkocsmát, ahova jöhetnek a vendégek. Nem főzök gyakran, mert nincs időm, de imádok a konyhában alkotni, vagy bográcsozni a kertben” - mesélte a műsorvezető. 

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A műsorban Vajda Pierre ételkritikus fogja bírálni az ételeket, akit A Konyhafőnökből már jól ismerhetünk. Néhányszor még ismert arcok is feltűnnek a konyhában, a reklámban például a Gáspár családot ismerhetjük fel, de rájuk is ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd, mint a többi versenyzőre. Speciális celebadásokra viszont nem kell számítanunk.