Felháborodtak a légi katasztrófa áldozatainak hozzátartozói, miután Andreas Lubitz öngyilkos pilóta szülei "kedves és értékes" emberként jellemezték egy róla megjelent megemlékezésben.

Egy kedves és értékes embert veszítettünk el - fogalmaztak egy helyi újságban, a Westerwaldban megjelent megemlékezésükben Andreas Lubitz öngyilkos pilóta szülei, Gunter és Ursula Lubitz.

Forrás: AFP

A Germanwings 27 éves másodpilótája tavaly márciusban 149 ember halálát okozta, miután Lubitz belevezette a Barcelonából Düsseldorfba tartó gépet a francia Alpokba. Az áldozatok hozzátartozói felháborodásukat fejezték ki Andreas Lubitz jellemzése végett.

Szavakkal nem lehet leírni a haragunkat - mondták el a Daily Mailnek egy 24 éves fiatalember szülei, akiknek fia szintén a lezuhant repülőgéppel utazott.

Meg tudom érteni a szülők fájdalmát, akik elveszítették a fiukat. De a nyilvánosság előtt tisztelegni egy ember előtt, aki 149 embernek okozta a halálát, az tudatlanság és tiszteletlenség - vélekedett a Wesselingből származó Jürgen Fareed, aki szintén a tragédiában veszítette el fiát.