A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a hatvanas években három évig börtönben volt csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt.

A Pirvát Kopó oldalon megjelentek szerint Kiss László 1961-ben két csapattársával együtt megerőszakolt egy fiatal nőt. A fejlemények szerint a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányának egyik társa, L. László felcsalta másik társuk, V. Lajos lakására, ahol azt mondták a nőnek: addig nem engedik ki, amíg nem közösült velük. Közben L. beengedte a lakásba Kisst és V. Lajost, akikkel együtt megtámadták a nőt.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

"A sértett karjait V. a hátán összefogta, majd a száját befogta, őt ledöntve tartotta, L. pedig a sértettre nehezedve, annak lábait szétfeszítve, közösült vele. Ezután Kiss László fogta le a sértett kezét, illetve befogta a száját, V. pedig fokról fokra átvette L. helyét, majd ő is közösült a sértettel. Eközben (...) Zsuzsanna rosszul lett, így ellenállásától nem kellett tovább tartani, és ezért Kiss László fokozatosan elengedte őt, majd sorra kerülve közösült az elernyedt sértettel. Amikor a sértett feleszmélt, és megmosdott, újból rájött a rosszullét, úgyhogy V. és Kiss László idegcsillapítót is adtak neki. (…)” - áll a bírósági ítéletben.

Az Origo telefonon kereste meg Kisst, hogy reagáljon: "Éppen az ügyvédemhez tartok, addig nem akarok semmit sem mondani" - mondta el az Origónak Kiss László. A Magyar Úszószövetségnél a lap érdeklődésére azt mondta, nem foglalkoznak az üggyel.