Csoportos nemi erőszakért ült börtönben Kiss László úszókapitány

Forrás: MTI/Kovács Anikó -
börtönbüntetés Kiss László úszóedző szövetségi kapitány csoportos nemi erőszak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a hatvanas években három évig börtönben volt csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt.

A Pirvát Kopó oldalon megjelentek szerint Kiss László 1961-ben

két csapattársával együtt megerőszakolt egy fiatal nőt.

A fejlemények szerint a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányának egyik társa, L. László felcsalta másik társuk, V. Lajos lakására, ahol azt mondták a nőnek: addig nem engedik ki, amíg nem közösült velük. Közben L. beengedte a lakásba Kisst és V. Lajost, akikkel együtt megtámadták a nőt.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

"A sértett karjait V. a hátán összefogta, majd a száját befogta, őt ledöntve tartotta, L. pedig a sértettre nehezedve, annak lábait szétfeszítve, közösült vele. Ezután Kiss László fogta le a sértett kezét, illetve befogta a száját, V. pedig fokról fokra átvette L. helyét, majd ő is közösült a sértettel. Eközben (...) Zsuzsanna rosszul lett, így ellenállásától nem kellett tovább tartani, és ezért Kiss László fokozatosan elengedte őt, majd sorra kerülve közösült az elernyedt sértettel. Amikor a sértett feleszmélt, és megmosdott, újból rájött a rosszullét, úgyhogy V. és Kiss László idegcsillapítót is adtak neki. (…)” - áll a bírósági ítéletben.

Az Origo telefonon kereste meg Kisst, hogy reagáljon: "Éppen az ügyvédemhez tartok, addig nem akarok semmit sem mondani" - mondta el az Origónak Kiss László. A Magyar Úszószövetségnél a lap érdeklődésére azt mondta, nem foglalkoznak az üggyel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.