A kicsit hűvösebb hétvége után a jövő hét elején újra kellemes idő lesz. Addig is ne felejtsd otthon az esernyőt, ha útnak indulsz. Eső vagy napfény? Ez vár rád!

Szombat 

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte többfelé lehet eső, zápor, néhol zivatar; délután nyugaton már csak elszórtan, keleten még szórványosan lehet csapadék. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, zivatar környezetében viharossá fokozódik. A Dunántúlon 11 és 15, keleten 16 és 22 fok között alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás lesz.

Forrás: Dreamstime

Vasárnap

A kezdeti borongós idő után délután egyre többfelé bukkanhat elő a nap. Egyre inkább csak keleten fordul elő zápor. Erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél. 14-15 fok körül alakul a csúcsérték.

Hétfő 

Az ország nagy részén már szikrázó napsütés lesz. Elvétve alakul ki kisebb zápor. Mérséklődik a szél és erősödik a nappali felmelegedés: délután már 20 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd

 A napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarja. Esetleg az Északi-középhegység térségében fordulhat elő zápor. Kellemes, 20-21 fok körüli tavaszi idő várható.

Szerda

 A nap első felében szép napsütésre van kilátás. Déltől aztán egyre magasabbra törnek a gomolyfelhők és délutántól többfelé valószínű zápor, zivatar. Kora nyáriasan meleg lesz, 20-25 fokos maximumokkal.