időjárás-előrejelzés időjárás-jelentés idő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hűvös hétvégét követően lassan visszatér a szép, tavaszias idő: a hét első felében még esőre is számíthatunk, a szél is megerősödhet, de azt követően újra 20 fok feletti csúcshőmérséklet várható. 

Az ország nagyobb részén borult idő várható hétfőn, helyenként azonban már kis időre kisüthet a nap - írja a hvg.hu az Országos Meteorológiai Szolgálatra hivatkozva. A Dunától keletre ugyan előfordulhat kisebb zápor,de nagy eső nem valószínű. Többfelé élénk lökések kísérik majd a szelet, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 15 és 20 fok között alakul.

Forrás: Dreamstime

Kedden az ország ésszakkeleti részén lesz több felhő, helyenként majd eső is hullhat ott. A szél a Dunántúl déli felén lesz erősebb, hajnalban 4 fok és 10 fok várható, míg napközben 17 és 23 fokig melegszik fel a levegő.

Ami a szerdát illeti: kezdetben gyengén felhős, napos idő várható, délutánra azonban egyre több fátyol- és gomolyfelhő jelenik meg, késő délután és este pedig elszórtan zápor és zivatar várható. A szél elsősorban a Dél-Dunántúlon, illetve zivatarok környezetében erősödhet meg. 20 és 25 fok közötti csúcshőmérsékletre számíthatunk.

A hét második felében is előfordulhat ugyan eső, de alapvetően tavaszias időre számíthatunk, 20 fok feletti csúcshőmérséklettel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.