A hűvös hétvégét követően lassan visszatér a szép, tavaszias idő: a hét első felében még esőre is számíthatunk, a szél is megerősödhet, de azt követően újra 20 fok feletti csúcshőmérséklet várható. 

Az ország nagyobb részén borult idő várható hétfőn, helyenként azonban már kis időre kisüthet a nap - írja a hvg.hu az Országos Meteorológiai Szolgálatra hivatkozva. A Dunától keletre ugyan előfordulhat kisebb zápor,de nagy eső nem valószínű. Többfelé élénk lökések kísérik majd a szelet, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 15 és 20 fok között alakul. 

Forrás: Dreamstime

Kedden az ország ésszakkeleti részén lesz több felhő, helyenként majd eső is hullhat ott. A szél a Dunántúl déli felén lesz erősebb, hajnalban 4 fok és 10 fok várható, míg napközben 17 és 23 fokig melegszik fel a levegő. 

Ami a szerdát illeti: kezdetben gyengén felhős, napos idő várható, délutánra azonban egyre több fátyol- és gomolyfelhő jelenik meg, késő délután és este pedig elszórtan zápor és zivatar várható. A szél elsősorban a Dél-Dunántúlon, illetve zivatarok környezetében erősödhet meg. 20 és 25 fok közötti csúcshőmérsékletre számíthatunk.

A hét második felében is előfordulhat ugyan eső, de alapvetően tavaszias időre számíthatunk, 20 fok feletti csúcshőmérséklettel.