Nagy felháborodást keltett az észak-karolinai törvény, ami szerint szabadon diszkriminálhatóak a meleg, biszexuális és transznemű emberek, valamint meghatározza azt is, hogy melyik mosdót használhatják.

Sztárok, vállalatok és magánszemélyek egyaránt felháborodtak a törvényen, ami nagyban korlátozza az LMBT-közösség tagjainak életét. Szabadon diszkriminálhatják őket, az önkormányzatoknak pedig tilos olyan rendelkezéseket hozni, ami védené ezeket az embereket. 

Forrás: Facebook/Charlie Comero

Azt is előírja a törvény, hogy a születési nemüknek megfelelő mosdót kell használniuk. Charlie Comero egy 35 éves transznemű - aki még nem alakult át teljesen férfivá - úgy véli, hogy ezzel mindenki csak kényelmetlen helyzetbe kerül.
Most hová is kellene mosdóba mennem? A törvénnyel szembe megyek, ha a férfi toalettet használom. Annak ellenére, hogy már több mint egy éve tesztoszteron kezeléseket kapok, van arcszőrzetem is, de még mindig nem vagyok teljesen férfi. Használjam a női mosdót a törvényeket követve, és hozzam egyértelműen kényelmetlen helyzetbe az embereket?” - teszi fel a kérdést, ami teljesen jogos, hiszen a küllemre úgy néz ki, mint egy férfi, ám női nemi szervvel rendelkezik.

Forrás: Facebook/Charlie Comero

Úgy döntött, kártyákat gyárt, amin elmagyarázza a helyzetét, azoknak a hölgyeknek, akik esetleg kérdőre vonnák azért, hogy a női mosdót használja. Csendes, problémakerülő megoldást talált erre a megalázó helyzetre, de lehet ezt egy életen keresztül csinálni?