Szívszorító reakció egy transzneműtől a jogait korlátozó törvényre

Forrás: Facebook/Charlie Comero -
LMBTQ Észak-Karolina törvény transzneműség diszkrimináció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy felháborodást keltett az észak-karolinai törvény, ami szerint szabadon diszkriminálhatóak a meleg, biszexuális és transznemű emberek, valamint meghatározza azt is, hogy melyik mosdót használhatják.

Sztárok, vállalatok és magánszemélyek egyaránt felháborodtak a törvényen, ami nagyban korlátozza az LMBT-közösség tagjainak életét. Szabadon diszkriminálhatják őket, az önkormányzatoknak pedig tilos olyan rendelkezéseket hozni, ami védené ezeket az embereket.

Forrás: Facebook/Charlie Comero

Azt is előírja a törvény, hogy a születési nemüknek megfelelő mosdót kell használniuk. Charlie Comero egy 35 éves transznemű - aki még nem alakult át teljesen férfivá - úgy véli, hogy ezzel mindenki csak kényelmetlen helyzetbe kerül.
Most hová is kellene mosdóba mennem? A törvénnyel szembe megyek, ha a férfi toalettet használom.

Annak ellenére, hogy már több mint egy éve tesztoszteron kezeléseket kapok, van arcszőrzetem is, de még mindig nem vagyok teljesen férfi.

Használjam a női mosdót a törvényeket követve, és hozzam egyértelműen kényelmetlen helyzetbe az embereket?” - teszi fel a kérdést, ami teljesen jogos, hiszen a küllemre úgy néz ki, mint egy férfi, ám női nemi szervvel rendelkezik.

Forrás: Facebook/Charlie Comero

Úgy döntött, kártyákat gyárt, amin elmagyarázza a helyzetét, azoknak a hölgyeknek, akik esetleg kérdőre vonnák azért, hogy a női mosdót használja. Csendes, problémakerülő megoldást talált erre a megalázó helyzetre, de lehet ezt egy életen keresztül csinálni?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.