Tiltott hormonkészítményt mutattak ki a magyar sportoló tavaly leadott mintájából. Dudás Miklós nem tagadja a doppingvétséget.

Dudás Miklós a tavalyi Európa Játékokon adta le azt a mintát, amely alapján megállapították, hogy tiltott hormonkészítmény került a szervezetébe - olvasható a Magyar Kajak-kenu Szövetség honlapján. A magyar világbajnok kajakozót megdöbbentette az eredmény, de nem tagadta a vétséget. 

Forrás: MTI/Kovács Tamás

„A teszt eredménye egyértelmű, de számomra megdöbbentő. A mintavétel előtt több hetet töltöttem Spanyolországban, edzőtáborban. Csak arra tudok gondolni, hogy a Sevillában vásárolt táplálékkiegészítőben lehetett benne a tiltott szer.Elismerem, hogy felelőtlenség volt olyan készítményt fogyasztanom, amit nem vizsgáltattam be a válogatott keret orvosaival, tettemért vállalom a felelősséget. 25 éves vagyok, ha eltiltanak, akkor is mindent meg fogok azért tenni, hogy újra sikeres lehessek" - reagált Dudás Miklós. 

A Magyar Kajak-kenu Szövetség kezdeményezi, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság vonja meg Dudás Miklóstól az élsportolóknak járó Gerevich-ösztöndíjat, edzője, Pál Zoltán pedig kerüljön ki a MOB kiemeltedző-programjából. A sportág vezetése egyben felajánlja, hogy visszafizeti a MOB-nak azt a támogatást, amelyet az elmúlt egy évben közvetlenül a sprinter felkészülésére fordított, ennek költségét pedig Dudás Miklós klubjára, az AVSE-re terheli - olvasható a honlapon.