A magyar kajakos kettőtől négy évig terjedő eltiltásra számíthat, mindemellett pedig ezdőjének, Pál Zoltánnak is bűnhödnie kell a hírek szerint.

Mint a Life.hu megírta, Dudás Miklós magyar világbajnok kajakozó szervezetéből a napokban mutattak ki egy tiltott hormonkészítményt, ami miatt megbukott a doppingvizsgálaton.

Forrás: PETER SZALMAS/Peter Szalmas

Dudás, akinek nyilatkozatát ide kattintva olvashatod, a hírek szerint kettő, maximum négy évig terjedő eltiltásra számíthat, ám nem csupán őt büntetik meg: edzőjétől, Pál Zoltántól minden eddigi támogatást megvontak, miközben a magyar kajakozó felkészülésére szánt összeget is visszakövetelik a klubjától - írja a Bors

A szövetségtől egész évben nem kapunk akkora támogatást, ami erre elegendő lenne. Egyébként sem értem, miért az egyesületet büntetik, amikor mi semmiről nem tehetünk.Egy megbecsült utánpótlásedzőről van szó, aki saját tanítványaival ért fel a csúcsra, és készült második olimpiájára. Nem tudom, mihez kezd most, de egyetlen fillér nélkül hagyni: borzalmas büntetés"  - mondta el a lapnak Irmai István, az Angyalföldi Vízisport Egyesület elnöke.