A Kiss Lászlót váltó szövetségi kapitány elmondása szerint hagyná, hogy az úszónő a saját útját járja, és szeretné, ha végre mindenki az úszásra koncentrálna ebben a sportágban.

Hargitay András váltotta a nemi erőszakos botránya után lemondott Kiss Lászlót úszókapitányt az úszószövetségnél.

Hargitay AndrásForrás: MTI/Kovács Anikó

A korábbi olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó a napokban adott interjújában elmondta: véleménye szerint mindenkinek a saját dolgával kellene foglalkoznia, mert csak akkor lehet sikert elérni, továbbá kitért Hosszú Katinkára is, akivel korábban több konfliktusa is volt a szövetségnek. Hosszú Katinka unikum. Rá lehet kényszeríteni más sémákat, de ő a saját útját járja. Ezt megértem

- mondta el a mno.hu-n megjelent interjúban Hargitay, aki hozzátette: nem céljuk az, hogy Katinka beálljon a sorba, "hanem, hogy teljesítse ki önmagát."

Hosszú Katinka korábban összetépte azt a 12 millió forintos támogatási szerződést, amelyet a szövetségtől kapott, később pedig egy külföldi versenyre nem akarták megadni neki az engedélyt, mert későn kérte azt, a kapitányt azonban nem tájékoztatta szándékáról. Mint kiderült, Kiss tudott erről, s meg is kapta az engedélyt. Később az ob-ról távolmaradása miatt támadták: felrótták neki, hogy veszélyezteti a női váltók olimpiai kvótaszerzését, ezt azonban még az Európa-bajnokságon elérhetik.