Mielőtt feleségével együtt elvitték volna a rendőrök, egy televíziós társaság tulajdonosa közölte Lajcsival, hogy mi fog velük történni, de ő csak nevetett ezen.

Négy nap múlva azonban gyorsan lehervadt a mosoly a trombitaművész arcáról. A szemben lakó férfi, egy volt rendőr, aki most biztonsági szakemberként dolgozik, szúrta ki a Lajcsiék házához közeledő rendőrautó-konvojt - írja a Blikk.

Forrás: MTI/Lakatos Péter

"Csöngessenek nyugodtan, úgyis kinyitják a kaput" - mondta a megérkező rendőröknek, akik erre azt felelték, hogy tudják a dolgukat, és beugráltak a kerítésen. "Pár pillanat múlva az egyik rendőr már ott is volt az előszobában, és Lajcsi vállára tette a kezét, aki épp alsógatyában és trikóban volt. Föl akart öltözni, de a rendőrök közölték vele: maga innen nem megy sehová egyedül" - idézte föl emlékeit Lajcsi az Átlátszónak adott interjújában.

Elég balkáni módon viselkedtek vele és családjával a rendőrök a mulatószenész szerint.

"A kisfiamat például úgy ébresztette az egyik csúcs tahó, hogy odament az ágyhoz, felrázta, és közölte vele, na, gyerünk, felkelni. Egész idő alatt az ötvenes években jellemző magatartás és stílus uralkodott, amit Lajcsi a szüleitől ismer. Családjának nagy része ugyanis Németországban él, mert származásunk miatt kitelepítették őket."

Mi suttogva beszéltünk otthon, úgy, ahogy most évtizedekkel később, az eljárás megindulása óta tesszük mi is.

Lajcsi, gyermekeivelForrás: Origo

Az egész felhajtásra nem volt szükség, Lajcsi magától is bement volna a kapitányságra, ha hivatalosan értesítik, hogy ki akarják kérdezni. Lajcsi most kitart a mellett, ami a nagy rendőrségi csapat és a rendőrök fellépésének módja miatt aznap megfordult a fejében: koholtak ellene valamit.

Felháborítónak tartja, hogy védőjét valótlan indokkal zárták ki az ügyből. Ez tavaly december 21-én történt. Védője, Szilágyi Róbert épp bent volt nála a börtönben, a vezető nevelő feljött hozzá, és átadott neki egy határozatot, miszerint az ügyvédjét a Budapest Környéki Törvényszék döntése alapján kizárták az eljárásból, és már törölték is a vele kapcsolatot tartó, hozzá bejáró emberek listájáról - meséli Lajcsi.

Azt mondták, indoklásképp, hogy a védőm részt vett egy tanúkihallgatáson, így nem képviselhet engem. Ugyanakkor ez, mondja Lajcsi, csak abban az esetben volna igaz, ha ügyvédje egy időben járt volna el a tanú és az ő érdekében; nem szólva arról, hogy nem Lajcsi ügyvédje vett részt a tanú jogi segítőjeként a kihallgatáson, hanem az ügyvédi irodájában dolgozó egyik kollégája.

Forrás: TV2

Felháborítja Lajcsit az is, hogy eztán megpróbálták őt szembe fordítani volt védőjével, aki egykor a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál dolgozott magas beosztásban. Amíg ugyanis Lajcsi bent ült a börtönben, többször megkeresték a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai is, hogy tegyen ügyvédjére terhelő vallomást.

Az ügyvédi iroda mobiltelefonjait lehallgathatták, mert a nyomozó hatóság részéről pontosan tudták, hogy melyik készüléket, ki használja - állítja Lajcsi.

A titkos eszközökkel végzett lehallgatási ügyről egyelőre azonban nem beszélhet, de megígérte, hogy később ebben a témában is megszólal.

És ha vége a büntetőeljárásnak, Lajcsi, mint elmondta, biztos nem fogja szó nélkül hagyni az egész történetet, és lehet, hogy jogi úton vesz elégtételt azért, amit vele és családjával tettek.