A hírek szerint 258 gyerek betegedett meg egy óbudai általános iskolában.

Tömeges ételmérgezés gyanúja miatt vizsgálódik a hatóság az óbudai Béres Józsefről elnevezett iskolában - írja a Bors. A lap szerint a szülők jelentették az ügyet, az illetékesek pedig azonnal megtették az ilyenkor előírt járványügyi intézkedéseket. 

A kép illusztráció.Forrás: Thinkstock

Mint kiderült, az iskola élelmezését megoldó cég a fentebb megnevezett intézményen kívül még 14 tálalókonyhába szállít ételt, ezekből a vizsgálat megkezdésekor még nem érkezett jelentés beteg gyerekekről, rosszullétekről azonban igen.

Az élelmiszer-biztonsági felügyelők az összes érintett tálalókonyhát ellenőrzik, a laboratóriumi vizsgálatok még tartanak. A cég nem kommentálta a történteket, Puskás Péter óbudai alpolgármester pedig azt mondta, megvárja a vizsgálatok végét, utána teszi meg a kellő lépéseket.

Update:

Az illetékes cég, a Gyermekmenza Kft. üzletfejlesztési igazgatója, Páger Zsolt a nemrég kiadott hivatalos közleményben azt mondta: a szülőtől jött bejelentés után azonnal tájékoztatták az illetékes szakhatóságot, a Budapest Főváros Kormányhivatala II. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztály, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatal pedig megkezdte a kivizsgálást. 

"A helyszíni felülvizsgálatok során készült hatósági jegyzőkönyvek igazolják, hogy a társaságunk által üzemeltetett konyhák tiszták, rendezettek, munkatársaink eleget tesznek a hőntartási és dokumentációs kötelezettségüknek.A kivizsgálás eddigi eredményei nem igazolják, hogy étel eredetű megbetegedésről volt szó"

- olvasható a közleményben. amelyben hozzátették: a belső vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy a munkatársak eleget tesznek az egészségügyi követelményeknek, a laborvizsgálatok megfelelő eredménnyel zárultak, közétkeztetési szolgáltatásuk pedig zavartalanul és biztonságosan zajlik.