Nyílt levelet írtak a pécsi ápolónők

Forrás: Dreamstime -
nyílt levél kórház Pécsi Tudományegyetem megdöbbentő ápoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Pécsi Tudományegyetem klinikájának intenzív osztályán dolgozó ápolónők megrázó nyílt levelet írtak a közösségi oldalukra. Szerintük sokan el sem tudják képzelni, hogy miken kell keresztülmenniük mindennap. 

A levelet a főnővér vetette papírra, aki szerint ők áldozatos munkát végeznek, ám ezért nagyon kevés pénzt kapnak kézhez. Bár a helyzetük kétségbeejtő, ők mégis szeretnének kitartani a munkájuk mellett. A bejegyzés már több ezer megosztásnál jár - írja a Népszava.

Forrás: Dreamstime

A levelet változtatás nélkül közöljük:

Tisztelt Uraim! Ott fent!

Önök nem tudják, hogy milyen az otthonában három napja (esetleg istállóban, trágyadombon) eszméletlenül fekvő beteg testnyílásaiból kimosni, kitisztítani a férgeket, kukacokat.
Önök nem tudják, hogy milyen a tetvektől hemzsegő hajat levágni, rendbe rakni.
Önök nem tudják, hogy milyen a magatehetetlenül, a saját testváladékaiban fekvő betegeket ápolni.
Önök nem tudják, hogy milyen nap mint nap emberek szenvedését, haláltusáját végignézni, velük együtt várni a megváltó halált.
Önök nem tudják, hogy milyen nap mint nap osztozni a hozzátartozó gyászában, velük könnyezni.
Önök nem tudják, hogy milyen köszönöm helyett mellbe rúgást, k.... anyádat kapni.
Önök nem tudják, hogy milyen úgy várni minden hónapban a fizetést, hogy tudom, miután minden szükségeset kifizetek belőle, marad 50 000 forintom a megélhetésre.
Önök nem tudják, hogy milyen az ágy mellett zokogva, tehetetlenül nézni az agyhalott, fiatal anya hasában az életéért küzdő gyermeket, amíg a legalább Őt megmentő team megérkezik.
Önök nem tudják, hogy milyen, amikor az álmok örökre csak álmok maradnak, amikor a vágyak örökre csak vágyak maradnak.
Ez nem düh, mérhetetlen csalódottság, kiábrándultság, elkeseredettség, megalázottság, fáradtság.

Tisztelt Uraim! Önök nem tudják!
Akarják tudni egyáltalán? ???????

Üdvözlettel:
egy Ápoló, a kevés közül – András Szilasi, Szőke Vera, Bea Schmidt, Judit Bitter, Deák Erika, Melinda Csepregi, Anna Anikó Medgyesi, Bianka Molnár, Beatrix Borbély, Soós Andrea, Both Marianna, Kelemen Bernadett, Magdolna Németh, Soltész cuci, Hengl-Varga Anett, Zita Nieszné Gyányi, Aschermanné M. Krisztina és Timea Horváth társaságában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.