Károly herceg és a néhai Diana hercegné legkisebb gyermeke a BBC csatornának adott interjúja közben osztotta ki azokat, akik a magánéletében kutakodnak.

A minap Harry herceggel készített interjút a BBC televíziós csatorna a maradandó sérüléseket szenvedett brit és nemzetközösségi katonák megsegítésére létrejött nagyszabású sportrendezvény kapcsán, amelynek kezdeményezője maga Harry volt.

Forrás: Anadolu Agency/2015 Anadolu Agency/Ihsaan Haffejee

A riporter levezetőnek szánta a kérdés, amelyben azt firtatta, hogyan viseli a rá irányuló sajtófigyelmet. Az alábbi videóban látszik, hogy Harry sokszor keresi a szavakat, hogy megfelelően és illően fejezze ki magát és indulatait, miközben elmondja: gyakorlatilag eltűnt a válaszvonal a nyilvánosság előtti szerepvállalása, tevékenysége és a magánélete között. Harry hozzáteszi, hogy tisztában van a "kivételes" helyzetével, a magánéletéhez azonban mindenki máshoz hasonlóan neki is joga van.

Ezt sokan megértik, de sajnos vannak, akik folyamatosan szükségét érzik a színfalak mögötti minden apró részlet kikutatásának. Erre semmi szükség, a magánéletnek meg kell maradnia magánéletnek - fogalmaz a herceg. 

Harry herceg mindössze 12 éves volt, amikor 1997-ben autóbalesetben elveszítette édesanyját, Diana hercegnőt, aki az őt üldöző több tucatnyi fotós elől menekült.