A Redditen tették közzé a súlyos síbalesetet szenvedett Forma-1-es pilóta 1993-ban készült reklámszerződését.

A legtöbb szerződéshez hasonlóan az F1-ben is komolyan ügyelnek a különböző írásos megállapodások tartalmának eltitkolására, ezért igen ritka, hogy azok részletei is napvilágot látnak - írja a GP Hírek.

Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

A kiszivárogtatott dokumentumok 1993. április 1-jei keltezésűek, és a Ford Motor Company, valamint Schumacher promóciós együttműködéséről szólnak. Tartalmát tekintve egy egyszerű megállapodás, amelyben Schumacher kizárólagos jogosultságot ad a Ford számára, hogy személyét, beleértve a szavait, a vele kapcsolatos szimbólumokat, fotókat és grafikákat is felhasználják személyautók népszerűsítésére a megadott időintervallumon belül.

Továbbá felhatalmazta Schumacher exmenedzserét, Willi Webert, hogy a Forma-1-es pilóta nevében eljárjon. A szerződés lehetővé tette a Ford számára az Escort Convertible (kabrió) modellből egy „Michael Schumacher-kiadás” reklámozását és népszerűsítését. A dokumentumokról bővebben az Origo GP Hírek oldalán olvashatsz ide kattintva.

2013. december 29-én rázta meg a világot a hír, miszerint Michael Schumacher síbalesetet szenvedett a francia Alpokban. A Forma-1-es autóversenyző állapotáról szóló információkat azóta az egész világ tűkön ülve várja, Schumacher családja és menedzsere, Sabine Kehm azonban a mai napig gondosan ügyel arra, hogy minél kevesebb információ szivárogjon ki a pilóta lábadozásáról. Erről bővebben itt olvashatsz.