Ahogy arró korábban a Life.hu beszámolt, Freddie hazatért Stockholmból, azonban napokig vigasztalatatlan volt az Eurovíziós Dalfesztiválon elért 19. helyezése miatt. Bárdos András azonban most úgy tűnik, megunta, hogy a jóképű magyar énekes megállás nélkül nyavalyog. Legalábbis egy ilyen levél terjed a neten...

Önök tudják ki Freddie? - tette fel a kérdést Bárdos András, aki azt nehezményezi, hogy az elmúlt napokban csak arról szólt a fáma, hogy Freddie-nek mennyire jó volt a produkciója, és hogy ellene össszeesküdtek, amiért csak 19-ik lett.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

A televíziós műsorvezetőnek mára elege lett abból, hogy

Freddie folyamatosan csak nyavalyog, és nem örül annak, hogy rengetegen támogatták.

Ezért egy Facebookon megosztott bejegyzésben tette közzé gondolatait:

"Tudják ki Freddie?

Énekes fiatalember, aki arról lett híres, hogy a Magyar Televízió zsűrije kijuttatta őt az Eurovízió táncdalfesztiváljára. Freddie saját bevallása szerint a versenyen nagyszerűen énekelt, mégis csak 19. lett.

Amikor hazajött, morcosan, megbántottan nyilatkozott és szavai oly fájdalmasan hatottak rám, hogy megnéztem Freddie szereplését a fesztiválon.

Örülhet a 19. helynek.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

De nem örül. Idemásolom néhány mondatát, komplett világkép. A lényege, hogy én jó voltam, a többiek nem, hős vagyok, de összeesküdtek ellenem. Mintha az Egri csillagokat olvasnám, Gárdonyitól.

Íme, lehet csemegézni.

„Egy egész országot képviseltünk. Amit mi megtettünk, azzal elégedettek vagyunk, ezzel együtt indokolatlan volt a helyezésünk. Ezzel megbarátkozni..."

Aztán arról beszél, hogy a politika döntött:

„Ha ez le van írva a versenyprogramban, akkor nem mentem volna ki. Én zenélni mentem és ez a dal működött kinn is, az arénában is."

"Életemben nem lettem 19. semmiben... nagyon jó dalunk volt, sokkal többet érdemelt volna. Ez pofon volt, nem azon múlik az eredmény, hogy mit csinálunk."

„Rettenetesen igénytelen dalok voltak esélyesnek kikiáltva, amelyek zeneileg nullák voltak. Itt sokan rámentek a szenzációra, effektekre, látványra, mi viszont a zenére fektettük a hangsúlyt."

Fotó: Mudra László

Ne nekem kelljen eldöntenem, hogy Freddie valóban az a nagy formátumú énekes-e, akinek mondja magát. Mindenesetre, ha semmit, de semmit nem akar tanulni az esetből, egyáltalán, ha semmiből nem akar tanulni semmit, akkor pont így kell viselkednie és beszélnie.

Számunkra meg szolgáljon okulásul szegény fiatalember esete, aki akár még meg is tanulhatná idővel a szakmáját, ha akarná.

Ha nem abból indulna ki, hogy már tudja.
Bárdos András