Felhőszakadás, zivatar és jégeső várható - Tizenegy megyére riasztást adtak ki

Forrás: Getty Images -
időjárás-előrejelzés időjárás-jelentés vihar időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenegy megyére és fővárosra a felhőszakadás veszélye, hétben közülük a várható heves zivatarok miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre.

Kora estétől előbb elszórtan a nyugati tájakon, majd kelet felé terjedve a Dunántúlon egyre többfelé alakulhatnak ki zivatarok, helyenként viharos akár 80 kilométer/órás szél felhőszakadás és jégeső kíséretében.

Forrás: Getty Images

Főként a Dunántúl déli, délnyugati részén egy-egy heves zivatar is lehet, amelyet 90 kilométer/óra feletti szélroham és nagyobb (akár 2 centiméteresnél is nagyobb) átmérőjű jég kísérhet. A késő esti, éjféli órákban már a középső országrészben (a Duna vonalában, a Duna-Tisza közén) is várhatók zivatarok.

A felhőszakadás veszélye miatt Budapestre és Pest megyére valamint Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 25-30 milliméternél is több eső hullhat.

Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a várható heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.
Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutánig még többórás napsütésre lehet számítani. A hőmérséklet délután 26-30, késő este 16-22 Celsius-fok között alakul.

Kiderült, hogy talált rá a rendőrség Sinead O'Conorrahttp://www.life.hu/news/20160518-egy-hotelben-talalt-ra-a-rendorseg-sinead-oconorra.htmlAz énekesnő vasárnap biciklivel indult el otthonról, majd hétfő délutánig semmit nem lehetett tudni róla. Mint kiderült, a chicagói rendőrség egy hotelben talált rá Sinead O'Conorra. News--Pucér férfi ugrott oroszlánok közéhttp://www.life.hu/news/20160522-pucer-ferfi-ugrott-oroszlanok-koze.htmlA santiagói állatkert két oroszlánja közé vetette magát egy meztelen férfi. NewsMeghalt Dagobert bácsi hangja, Alan Younghttp://www.life.hu/news/20160521-alan-young-szinesz-aki-dagobert-bacsi-hangjat-kolcsonozte-meghalt.htmlA Misted Ed című sorozat és a Kacsamesék sztárja 96 éves korában hunyt el. NewsOrigoSpoilerveszély! A Grace klinika rajongók most ne kattintsanak idehttp://www.life.hu/news/20160521-a-grace-klinika-rajongok-ne-kattintsanak-ide-sara-ramirez-tavozik-a-sorozatbol.htmlA dr. Callie Torrest játszó Sara Ramirez tíz év után távozik a Grace klinikából. A továbbiakban leírunk egy-két történést, amiket még nem láttál, ha magyarul követed a sorozatot.News--Kiderült, jogosan akadt ki Bárdos András a nyavalygó Freddie-rehttp://www.life.hu/news/20160521-a-rajongok-szerint-jogosan-akadt-ki-bardos-andras-a-nyavalygo-freddie-re.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Bárdos András keményen kiosztotta Freddie-t, mondván, hogy mióta hazajött Stockholmból, csak nyavalyog, és hogy örülhet a 19. helynek... News--Állítják: Öngyilkosságra készült a halálra éheztetett kislány anyjahttp://www.life.hu/news/20160521-ongyilkossagra-keszult-a-halalra-eheztetett-kislany-anyja.htmlÖngyilkosságra készülhetett őrizetbe vétele előtt J. Médea, annak a kislánynak az anyja, aki iszonyú kínok között halt éhhalált múlt hét szerdán.NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.