Felgyújtották a kicsinyeit védelmező vadkacsát Kőbányán

Forrás: Polyak Attila -
vadkacsa Kőbánya tűz állatvédelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A súlyos égési sérülései miatt még legalább egy napig szenvedhetett a vadkacsa mielőtt elpusztult. Az elkövetőket továbbra is keresik.

"Két embertől is kaptunk múlt szerdán bejelentést, hogy Kőbányán, az Újhegyi lakótelep közelében lévő kis, parkosított tónál egy sérült kacsát találtak. Két kollégánk kiment a helyszínre befogni őt, de kisvártatva rémülten hívtak, hogy brutális égési sérülések vannak a madáron, képet küldtek és tanácsot kértek, hogyan tudnák ellátni " – mondta a Borsnak Márton András madármentő.

A kép illusztráció Forrás: Polyak Attila

Az állatkínzók gázsprayvel, dezodorral vagy hajlakkal gyújtották fel a madarat. Az állat teljesen összeégett, ezután pedig még egy napig szenvedett. Végül a madármentők fájdalomcsillapítót adtak neki, és kezelésben részesítették.

"Teljesen össze volt égve a feje, a háta, a püspökfalatja. A sérüléseiből látszik, hogy védekező testtartást vett fel, szóval vagy a fiókáit vagy a tojásait védte valakitől, aki el akarta venni őket" - mondta a szakember.

A területen térfigyelő kamera működik, amelynek felvételeire a madármentők a rendőrség figyelmét is felhívták, de kérik, hogyha bárki látta a történteket, azt azonnal jelezze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.