Nemrég nyilatkozott az az izsáki rendőr, aki szemtanúja volt annak, hogy két kollégája összevert egy gyanúsítottat. A férfi azóta munkát váltott és Budapestre költözött, mert állítása szerint kiutálták és árulónak bélyegezték.

Az izsáki féri volt az egyetlen, aki látta, mi történt 2013-ban, mikor a lopás gyanújával bevitt erdélyi férfi kihallgatás közben meghalt.

Az izsáki rendőrök a bíróságonForrás: MTI/Ujvári Sándor

A szemtanú most arról beszélt, hogy miután társai ellen vallott és elmondta, hogy kollégái hogyan verték meg az elfogott férfit, munkahelyén kitagadták, árulónak nevezték, lakhelyén ellene fordultak és folyamatosan azt éreztették vele, hogy

nem szívesen látják.

A férfi végül Budapestre költözött és azt mondja, sosem fogja megbánni, hogy a becsületét fontosabbnak tartotta, mintsem falazzon a gyilkosoknak. 

Agyonverték

A verés végeredménye kétoldali sorozat-bordatörés, szegycsonttörés és tüdőzúzódás volt. A férfi végül megfulladt. Az elsőrendű vádlottnak tizenkét, társának pedig tíz évet kell fegyházban töltenie, minősített emberölés helyett halált okozó testi sértés miatt.