A súlyos síbalesetet szenvedett Forma-1-es pilóta díját menedzsere, Sabine Kehm vette át könnyek között Nürburgringben.

Nürburgringben aratott győzelmei és pályafutása miatt jutalmazták életműdíjjal Michael Schumachert, aki helyett menedzsere, Sabine Kehm vette át a megtisztelő elismerést.

Forrás: AFP/Stringer

Világos, hogy mindannyian jobban éreznénk magunkat, ha Michael itt állhatna, de ez most sajnos nem lehetséges.

Ezt el kell fogadnunk, és tudnunk kell kezelni. Ennek ellenére továbbra is mindannyian reménykedünk és mindent megteszünk azért, hogy ez egyszer másképp legyen” - mondta el könnyekig hatódva a Sabine Kehm, miután átvette a Nürburgring Díjat.

A motorsport világában már semmi nem olyan, mint előtte volt, a csillagok nem ragyognak úgy, mint régen. De még mindig Michael ad fényt, ő a sport csillaga, és az enyém is.Ilyen jól senki nem tudott versenyezni, ünnepelni pedig senki nem tud úgy, ahogy ő" - fogalmazott a Mercedes korábbi motorsport-igazgatója, Norbert Haug, aki arra kérte a jelenlévőket, hogy szorítsanak és imádkozzanak a svájci otthonában lábadozó Schumacherért. 

Míg Schumachert a kisebb klinikává alakítottsvájci otthonában kezelik, addig családja igyekszik őt távol tartani a közfigyelemtől. Állapotáról mindig meglehetősen szűkszavúan és ritkán nyilatkoznak ők is, és a menedzsere, Sabine Kehm is. Az autóversenyző egykori főnöke, a Ferrari exvezetője, Luca di Montezemolo nemrég adott interjúja szerint azonban van még remény Schumacher felépülésére - erről bővebben itt olvashatsz.