Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt a miskolci nőt, akit férje vert össze szombaton. A rendőr úgy megverte, hogy az asszony két bordája eltörött és a tüdeje is megsérült.

"Életveszélyt okozó testi sértés és kapcsolati erőszak bűntette miatt nyomoz a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy 39 éves miskolci rendőr ellen, akinek az előzetes letartóztatását a múlt héten, pénteken rendelte el a bíróság" - közölte a vádhatóság vezető ügyésze szerdán.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Barkó Tamás kifejtette, hogy a nyomozás adatai szerint a férfi még 2014 novemberében a munkája kapcsán ismerkedett meg a 38 éves nővel, akivel tavaly nyáron közös lakást bérelt Miskolc belvárosában.

Az összeköltözés után a rendőr egyre gyakrabban ivott alkoholt, féltékenykedett és a nő minden lépését irányítani és ellenőrizni akarta. A pár egyre többször veszekedett, ami sokszor bántalmazásig fajult. Április 28-án a konfliktus még durvább erőszakba fulladt: este a részeg rendőr egy vita hevében úgy összerugdosta élettársát, hogy

a nőnek két bordája eltört és a tüdeje is megsérült.

A nő életveszélyes állapotban került kórházba, a gyors és szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhető, hogy állapota stabilizálódott és már az otthonában lábadozik.