17 év után kapták el a kecskeméti cukrászlány gyilkosát

Forrás: Thinkstock -
cukrászda DNS-minta gyilkos megerőszakolás rendőrség Kecskemét bűncselekmény azonosítás megfojtás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy DNS-minta alapján sikerült beazonosítani a magas, erős férfit, aki 1999-ben végzett a cukrászdában dolgozó fiatal nővel.

Egy másik bűntett elkövetése kapcsán talált rá a rendőrség arra a 130 kilós, két méter magas férfira, aki a gyanú szerint 1999. szeptember 16-án megerőszakolt és megfojtott egy kecskeméti cukrászdában dolgozó fiatal nőt - írja a Hiros.hu.

Képünk illusztráció. Forrás: Thinkstock

A rendőrök több mint 350 tanút hallgattak ki, DNS-mintákat vettek, ám az elkövető kilétét nem sikerült megállapítani, ezért 2001 májusában megszüntették az eljárást. Az elmúlt években azonban a Bács-Kiskun megyei rendőrök a nyomozás folytatása mellett döntöttek, és 2015 decemberében sikerült beazonosítani a feltételezett elkövetőt, akit egy másik ügyben, Budapest XVII. kerületében, erőszakos rablás miatt fogtak el.

A 40 éves férfitől DNS-mintát vettek, a számítógép pedig azonnal jelezte, hogy a minta azonos a Kecskeméten meggyilkolt cukrászlány hasán és hüvelyében talált DNS-sel. A vádlott egyelőre tagadja a bűncselekményt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.