Kezdődnek a szóbeli érettségik

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
emelt szint vizsga iskola tanuló diák szóbeli érettségi oktatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtökön folytatódnak az érettségik, a diákok emelt szinten kezdik meg a szóbeli vizsgákat.

Az Oktatási Hivatal korábbi közleménye szerint június 2. és 9. között több mint 43 ezer emelt szintű szóbeli vizsga lesz, 164 vizsgahelyszínen, 2866 tantárgyi bizottság előtt.

Az írásbeli érettségi vizsgák május 2-án kezdődtek Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az érettségizők emelt szinten 79 féle vizsgatárgyat választottak, ezek mindegyikéből van szóbeli vizsga is. Az emelt szintű vizsgákat a megyei (fővárosi) kormányhivatalok szervezik. A szóbeli tételeket az OH készítteti el, és a kormányhivatalok közreműködésével juttatja el a háromtagú tantárgyi bizottságokhoz. Ezek elnökét és tagjait a vizsgaszervező kormányhivatal bízza meg.

A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja egyéni értékelő lapon külön-külön értékeli, majd az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségivizsga-bizottságnak a minősítésre.

A tantárgyi bizottság minden vizsgázóról egyéni osztályozóívet állít ki, amelyet a kormányhivatal megküld az illetékes érettségivizsga-bizottságnak. A középszintű szóbeliket június 13-ától 24-éig tartják majd a középiskolákban.

Világsztárok érettségi nélkül

Lehet, hogy nem tudnák megmondani, mi a kapcsolat az exponenciális és a logaritmusfüggvények között, sőt legtöbbjük valószínűleg egy Edgar Allen Poe-verset sem tudna elemezni. De nincs is rá szükségük. Helyette milliókat keresnek, és az egész világ a lábaik előtt hever. Következzenek azok a sztárok, akik a tanulás helyett a karriert választották - kattints ide a cikkért!

Óriási felháborodás! Gondatlansággal vádolják a kilőtt gorillához beesett fiú szüleithttp://www.life.hu/news/20160601-a-kilott-gorillahoz-beesett-fiu-szuleit-gondatlansaggal-vadoljak.htmlPetíciót indítottak Facebookon a felelőtlennek kikiáltott szülők ellen, és a hatóság is nyomozni kezdett a történtek miatt. News--Johnny Depp párnával fojtogatta Amber Heardöthttp://www.life.hu/news/20160601-johnny-depp-szinesz-parnaval-fojtogatta-exfeleseget-amber-heard-szinesznot.htmlAmber Heard egyik közeli forrása szerint a színész erősen ittas állapotban volt, amikor az exházaspár veszekedése tettlegességig fajult. News--Kiderült, kik örökölnek Alan Rickman vagyonábólhttp://www.life.hu/news/20160526-alan-rickman-elhunyt-szinesz-vegrendeleteben-jotekony-celokra-ajanlotta-fel-vagyonat.htmlA négy hónappal ezelőtt elhunyt színész végrendeletében nem csupán családjára, hanem jó célokra is hagyott a milliós nagyságrendű örökségből. NewsOrigoEgyetemi tanár lesz Angelina Jolie-bólhttp://www.life.hu/news/20160524-angelina-jolie-szineszno-rendezo-es-unesco-nagykovet-egyetemi-tanar-lesz.htmlAz Oscar-díjas színésznő és az ENSZ jószolgálati nagykövete vendégtanár lesz a a London School of Economics mesterképzésén - jelentette a brit egyetem. News--Meghalt Solténszky Tiborhttp://www.life.hu/news/20160524-soltenszky-tibor-dramaturg-szinesz-rendezo-oktato-meghalt.htmlMeghalt Solténszky Tibor dramaturg, színpadi szerző, rendező, színész, tréner, oktató - jelentette a Szinhaz.hu. News--Eugena Washington lett az Év Playmate-jehttp://www.life.hu/news/20160512-eugena-washington-modellt-valasztotta-meg-a-playboy-az-ev-playmate-jenek.htmlAz amerikai Topmodell leszek! tehetségkutató valóságshow egykori versenyzője nyerte el a megtisztelő címet az amerikai Playboy magazintól. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.