Elképesztő tény látott napvilágot a lezuhant egyiptomi repülőről

Forrás: MTI/EPA/Haled El-Fiki -
repülő utasszállító Földközi-tenger egyiptomi repülőgép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább háromszor hajtott végre kényszerleszállást a katasztrófa előtti napon a két hete a Földközi-tengerbe zuhant egyiptomi utasszállító repülőgép.

Mint kiderült, az egyiptomi gépnek "vissza kellett fordulnia, és kényszerleszállást kellett végrehajtania legalább háromszor a lezuhanás előtti napon" – jelentette a France 3 tévéállomás és a Le Parisien című lap a repülő adattovábbító rendszere (ACARS) által rögzített adatokra hivatkozva.

Az EgyptAir egyiptomi légitársaság egyik utasszállító repülőgépe a kairói repülőtéren Forrás: MTI/EPA/Haled El-Fiki

A tragédia előtt május 18-án és 19-én az egyiptomi gép összesen hat járaton repült Kairó, az eritreai Aszmara, Tunisz és Párizs között, és ebből három alkalommal a gép riasztórendszere még az indulás után műszaki hibát jelzett.

A mosdó és a fedélzet füstjelzői adtak le riasztást.

Minden visszafordulás után a gépet átvizsgálták, és mindent rendben találtak.

Mindez azért is érdekes, mert a legutóbbi információk szerint percekkel azelőtt, hogy a repülőgép eltűnt a földi radarokról, a pilótafülkéhez közeli mosdóban beindult a füstjelző.

40 lefagyasztott tigriskölyköt találtak a buddhista templombanhttp://www.life.hu/news/20160601-40-lefagyasztott-tigriskolykot-talaltak-a-buddhista-templomban.htmlEgyelőre nem tudni, hogy a szerzetesek miért tárolták a tigrisek tetemeit a hűtőben. NewsOrigoEgy hajszálon függött az utasok élete - Kiszállás után egy villám csapott a repülőbehttp://www.life.hu/news/20160601-alig-szalltak-ki-az-utasok-villam-csapott-a-repulobe.htmlNagyon nagy szerencséjük volt azoknak az utasoknak, akik még időben kiszálltak a kínai repülőtéren landolt gépből, mivel pár perccel később egy villám csapott a repülőbe. News--Vezetés közben szoptatta a gyerekét, és még jogsija sem volthttp://www.life.hu/news/20160601-vezetes-kozben-szoptatta-a-gyereket-szabalytalankodott-es-jogsija-sem-volt.htmlBíróság elé áll egy sevillai nő egyebek mellett azért, mert vezetés közben szoptatta meg a gyerekét. News--Az összes nagymacskát elköltöztetik Thaiföld híres Tigris Templomából http://www.life.hu/news/20160531-nem-lesz-tobb-szelfi-a-szelid-tigrisekkel.htmlAz összes nagymacskát elköltözteti Thaiföld híres Tigris Templomából a helyi nemzeti parkok, vadállatok és növények megóvásáért felelős minisztérium (DNP). News--Nemzeti dohányboltban elégítette ki magát egy férfihttp://www.life.hu/news/20160531-nemzeti-dohanyboltban-nyult-magahoz-egy-afgan-ferfi.htmlA férfi, aki oltalmazotti státuszt kapott, hétfőn egy nemzeti dohánybolt eladónője előtt végzett önkielégítést. News--Terroristák módszereit utánozta két diák egy budapesti iskolában http://www.life.hu/news/20160530-terroristak-modszereit-utanozta-ket-diak-egy-budapesti-iskolaban.htmlAz Iszlám Állam rendszeresen tesz közzé az interneten olyan videókat, amelyeken fejükre húzott zsákkal láthatók túszok, akiket letérdeltetnek, aztán kivégzik őket. Ezt játszotta el két 13 éves gyerek is egy budapesti iskolában. Az igazgató ugyanezzel a módszerrel büntette meg őket, ezért leváltották. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.