Cserhalmi György  tavaly februárban temette el édesanyját, Varga Magda operaénekes-színésznőt, nemrég feleségétől, Cserhalmi Erzsébettől búcsúzott. A művésznőt április 5-én, a nyilvánosság teljes kizárásával búcsúztatták. 

„Majd elájultam, amikor egy közös barátnőtől véletlenül megtudtam, hogy Erzsi meghalt, és másnap már a búcsúztatása lesz. Erzsi fényképe az urna mellett állt. Végig halk zene szólt, csak álltunk némán, döbbenten, a kezünkben a család kérése szerint egy szál fehér rózsával. Gyuri megköszönte, hogy eljöttünk, megható búcsúztatás volt, a szívem szakadt meg bele” – idézte fel a család egy barátja a búcsúztató napját. „Sokat fogyott, talán húsz kilót is, a fekete öltöny csak úgy lógott rajta” – tette hozzá, és azt is elmondta, hogy a színésznőt két éve támadta meg a gyilkos kór, szeretett férje a végsőkig kitartott mellette. 

A Blikk úgy tudja, a debreceni búcsúztatót követően április 11-én egy fővárosi katolikus templomban is tartottak egy szűk körű megemlékezést, a művésznő hamvait is ott őrzik. 

Fotó: Szabó Gábor - Origo