Megható videó: így örült a csimpánz az aktivistának, aki 25 évvel ezelőtt megmentette őt

Forrás: Youtube -
megmentés környezetvédő aktivista öröm állatkísérlet csimpánz kutatás videó laboratórium felismerés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Linda Koebner évtizedekkel később látogatta meg a csimpánzokat, akiket annak idején kiszabadított egy állatokat tesztelő kutatóközpontból.

Linda Koebner környezetvédelmi aktivista még csak 23 éves volt, amikor egy általa vezetett projekt keretein belül hat csimpánzt szabadított ki egy hepatitiszt kutató, állatokon teszteló laboratóriumból. Linda segítségével a fogságban élő állatok egy rezervátumba kerültek, ahol megtanultak önállóan létezni.

Forrás: Youtube

Az akkor még diploma előtt álló lány végül nehéz szívvel, de visszaült az iskolapadba, hogy befejezze tanulmányait, ezért el kellett búcsúznia az általa megmentett csimpánzoktól. Linda 25 évvel később azonban újra visszatért hozzájuk, akik legnagyobb meglepettségére megismerték őt: egyikük mosolyogva fogadta, míg másikuk magához ölelte egykori gondozóját. A megható pillanatot az alábbi videóban nézheted meg:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.