Bűz és csótánytetemek között sült a friss kenyér

Forrás: Ács Bori -
bűz csótány pékség Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendetlenség, kosz, és málló falfesték fogadta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakembereit egy fővárosi pékségben. 480 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból.

Az akció során számos szabálytalanságot találtak a pékségben a NÉBIH munkatársai. A pékség helyiségei takarítatlanok, piszkosak voltak, a festékréteg pergett le a falról, a kemencéről hiányzott a csempe. Az üzemi részen a higiénikus kézmosáshoz szükséges kézmosószer, papírtörölköző hiányzott, a kelesztőben lévő csatornaszem nem volt lefedve, bűzös szag áradt belőle.

Képünk illusztráció Forrás: Ács Bori

Az öltöző szintén rendetlen, takarítatlan volt, csikkekkel, használt ruhákkal teli. A pékségben dolgozó négy alkalmazott közül csak egy rendelkezett érvényes egészségügyi kiskönyvvel.

Az üzem területén – főként a liszt-, és alapanyag raktárban – számos csótánytetemet találtak a szakemberek,

egy helyen pedig élő rovar is akadt. Irtást utoljára tavaly novemberben végeztettek.

Az üzemben több mint 480 kilogramm terméket vontak ki a forgalomból súlyos higiéniai problémák és a nagyfokú rovarszennyezettség miatt.

Az ellenőrök a kiskereskedelmi egységekbe kiszállított „zsemlemorzsa” visszahívását is elrendelték. A vállalkozás több százezer forintos nagyságrendű bírságra számíthat.

Tevékenységét kizárólag teljes körű karbantartás, festés, nagytakarítás, rovar- és rágcsálóirtás, valamint újabb – kedvező kimenetelű – hatósági szemle után folytathatja - áll a NÉBIH tájékoztatásában.

Újabb úszó erőszakoskodott! Egy kuka mögött erőszakolt meg egy öntudatlan nőt a fiatal tehetséghttp://www.life.hu/news/20160609-egy-kuka-mogott-eroszakolt-meg-egy-ontudatlan-not-a-tehetseges-fiatal-uszo.htmlMindössze hat hónap elzárást kapott az a fiatal úszó, aki még tavaly januárban egy öntudatlan nőt erőszakolt meg egy kuka mögött a Stanford egyetemen. Az áldozat szívszorító levelet írt támadójának. News-- Hosszú Katinka a monacói herceggel vacsorázotthttp://www.life.hu/news/20160608--hosszu-katinka-a-monacoi-herceggel-vacsorazott.htmlA Mare Nostrum elnevezésű nemzetközi úszóverseny-sorozat monacói állomását követően mesélt az ott töltött időről Katinka.News--Eltűnt egy fiatal fiú a Tiszábanhttp://www.life.hu/news/20160608-eltunt-egy-fiatal-fiu-a-tiszaban.htmlEltűnt egy 16 év körüli fiú szerda délután a Tiszában Szolnok belterületén, a vízirendőrség előtti stégek egyikén, a rendőrök, tűzoltók és az Életjel mentőcsoport négy tagja jelenleg is keresi - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. NewsKét rabló pont azt a Mekit szemelte ki, amiben 11 kommandós falatozgatotthttp://www.life.hu/news/20160608-ket-ferfi-pont-azt-a-mekit-akarta-kirabolni-amiben-11-kommandos-falatozgatott.htmlDurva meglepetésben volt része annak a két férfinak, akik nem a happy meal menüért ugrottak be az a besanconi McDonald's étterembe, hanem azért, hogy kirabolják. Ám a terv nem jött össze, mert épp akkor és ott vacsorázott 11 kommandós. NewsA pedofil férfi a neten büszkélkedett a több mint 200 áldozatávalhttp://www.life.hu/news/20160608-a-pedofil-ferfi-a-net-sotet-sikatoraban-buszkelkedett-a-tobb-mint-200-aldozataval.htmlMinden idők egyik legaktívabb pedofilját ítélték el kedden Nagy-Britanniában. A 30 éves férfi még kisokost is gyártott a pedofiloknak: hogyan csábítsák el a gyerekeket, hogyan kerülhetik el a hatóságok figyelmét, ezen kívül pontozta is áldozatait. 22-szeres életfogytiglanit kapott. NewsThinkstockAz erdőben hagyott japán kisfiú elmesélte, hogyan élte túlhttp://www.life.hu/news/20160608-az-erdoben-hagyott-japan-kisfiu-elmeselte-hogyan-elte-tul.htmlHat nap után megkerült az a kisfiú, akit szülei büntetésből magára hagytak az erdőben. A japán gyermeknek olyan helyen veszett nyoma, ahol veszélyes medvék is élnek, ennek ellenére nem esett komolyabb baja. Nemrég megszólalt a kisfiú és elmondta hogyan élte túl. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.