Megtalálták az eltűnt maláj repülőgép újabb darabjait

Forrás: AFP/Manan Vatsyayana -
megtalálás eltűnt maláj repülőgép elem Madagaszkár darab
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A több mint két éve eltűnt maláj repülőgép újabb darabjaira bukkant Madagaszkár keleti partvidékén egy férfi, aki már korábban is talált az utasszállítóhoz tartozó elemeket.

A BBC brit közszolgálati adó internetes oldalán azt írta, hogy Blaine Gibson, egy amerikai ügyvéd, egy üléshez tartozó, ruhaakasztónak használatos gombot, valamint egy méhsejtszerű anyagot talált. A férfi fényképeket is készített a leletekről, továbbá értesítette az ausztráliai közlekedésbiztonsági hivatalt (ATSB).

Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

Idén februárban Gibson Mozambik partvidékén már talált roncsdarabokat, amelyekről szakértők megállapították, hogy az eltűnt maláj Boeing 777-eshez tartoztak. A gép eltűnése a polgári légi közlekedés történetének egyik legnagyobb rejtélye.

A Malaysia Airlines légitársaság utasszállítója Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén, de nyoma veszett egy órával a felszállás után, 2014 márciusában. Az Ausztráliától nyugatra az Indiai-óceánban folytatott intenzív kutatások egyelőre kevés eredménnyel jártak.

A talányos ügy egy további fejleménye, hogy egy férfi az Ausztrália déli részén fekvő Kenguru-sziget partján talált egy roncsdarabot, amelyet az ATSB hamarosan megvizsgál. Dan O’Malley, a hivatal szóvivője csütörtökön azt közölte: értesültek a leletről, azon munkálkodnak a sziget tisztségviselőivel, hogy azt eljuttassák hozzájuk.

Készült ugyanakkor egy videofelvétel is a tárgyról, amelyen a “No step” (Ne lépj rá!) felirat látható, akárcsak azon a roncsdarabon, amelyre Blaine Gibson bukkant februárban Mozambikban. Az elmúlt időben már több roncsdarab került elő különböző helyszíneken, de a hatóságoknak eddig még nem sikerült megtalálni a repülőgép törzsét, és más fő darabját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.