Még egy hét sem telt el azóta, hogy Aigner Szilárd hétfő reggel váratlanul elhunyt otthonában, ám máris számtalan teória és találgatás született halálának körülményeit illetően.

Mint ismeretes, a meteorológus 70. születésnapját vasárnap még a legnagyobb boldogságban ünnepelte feleségével, Pártai Luciával és lányaival, ám másnap reggel holtan esett össze közös otthonukban. Szilárdnak a tragédiát megelőzően tavasszal volt egy műtétje, amelynek során alaposan kivizsgálták, és makkegészségesnek nyilvánították - írja a Blikk.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A hírek szerint belső szorongás gyötörte, ám családja szerint soha nem voltak jelei az efféle betegségnek. Állítólag Aignert bántotta, hogy kevesebb emberhez jut el a munkája, amióta felhagyott a képernyőn való szerepléssel, bár a televízió mindig is csak eszköz volt számára. Úgy tudni, voltak olyan nehéz pillanatai, amikor úgy gondolta, ezekkel a videókkal is felhagy, ám a nézők szeretete mindig meggyőzte arról, hogy van értelme a munkájának.

"Édesapám soha nem volt depres­sziós! Egy nagyon komoly, de jó humorú emberként ismertük, aki imádta a munkáját. Valóban nyomasztotta az itthoni közéleti helyzet, és bár sokszor elkeseredettnek tűnt, soha nem szorongott vagy fordult magába. Soha nem akart semmilyen irányba húzódni, mindig kitartott a saját véleménye mellett, amelyet vállalt is. Nyilván ez hozzájárulhatott ahhoz, hogy az utóbbi években sajnos már nem szerepelt a képernyőn - magyarázta a lánya, Lucia.

Amikor realizálta a tévéknél uralkodó helyzetet, inkább saját videóiban adta önmagát, nem pedig másoknak akart megfelelni. Aki követte őt, az ismerte a véleményét és szerette őt, elismerte a személyiségét."