Pachmann Péter volt A Nagy Duett nagy meglepetése, a korábban csak zakóban és nyakkendőben látott híradós a show kedvéért sokszor lépte át saját határait. Úgy véli, többet hozott, mint ami valójában - ezzel pedig az első helyig jutott Péter Szabó Szilvia oldalán. Tizenkilenc éve képernyőn van, de a népszerűséget csak most tapasztalja, erről is mesélt az Origónak.

A Nagy Duett kilenc hete alatt nagy szimpátia és rajongás övezte a párosukat. Számított erre a rajt előtt?

Egyáltalán nem, mert nézői visszajelzéseket szinte soha nem kaptam. Tizenkilenc éve dolgozom a Tények-ben, esténként állandó szereplője vagyok a nappaliknak. Ott vagyok szürke zakóban, nyakkendőben, és felolvasom a rossz híreket, mert a hírek általában nem jó dolgokról szólnak. Ennyi idő alatt sosem gondoltam, hogy ennyire népszerű pasi lehetek.

Pachmann Péter és Péter Szabó SzilviForrás: TV2

Hozzám soha nem jöttek oda az utcán megkérdezni az emberek, hogy "Pachmann úr, mi lesz este a Tények-ben?" Ilyen nincs. Németh Lajost gyakran leszólítják, hogy milyen idő lesz, de hozzám tényleg egyetlenegy ember sem jött még oda.Pusztán annyit tapasztaltam meg az ismertségből, hogy sokkal drágább volt egy lakásfelújítás,mert ha megláttak, feltételezték, hogy a tévés jól keres, és s jó kereset megemelheti a munkásemberek kiszállási költségét meg a burkolási díjat. Most meg az történt, hogy a boltban szurkolói csoport alakult, az eladók állandóan szavaztak rám, a gyógyszertáras néni meg új termékmintát adott, hogy ha vasárnapra kicsit begyulladna a torkom, akkor kiválóan lazítja majd a hangszálakat. Ilyen népszerűséget nem éltem meg soha, negyvenöt évesen jött el az életemben.

Ilyen népszerűséget korábban még nem tapasztaltFotó: Adrián Zoltán - Origo

Vágyott rá?

Igen, de nem arra, hogy odajöjjenek az emberek, és megsimogassanak. Azt akartam, hogy jóleső érzés lengje körül, amit csinálok, és ez most érezhetően megvan. Érdekes, hogy nem a hírek hozták, hanem ez a showműsor. Gondolkodtam, hogy vajon miért alakult így, és rájöttem, hogy ha a hírek hozták volna, akkor az azt jelentené, hogy nem vagyok elég hiteles. Nekünk úgy kell ezt végigvinni, hogy nem lehetünk népszerűek, hisz akkor valamilyen módon kibillennénk a szerepünkből.Egy show-ba bele lehet vinni az egyéniséget, de a híradózásba nem, vagy csak nagyon minimálisan.

Korábban nem volt A Nagy Duett-hez hasonló felkérés?

Nagyon rég, még a TV2 indulása körül voltak vetélkedők, amikbe elhívtak, de nem voltam az a figura, aki szerepelt ezekben a szórakoztató műsorokban.

Olyan pluszokat vitt a műsorba, amiket nem vártak tőleFotó: Adrián Zoltán - Origo

Ezúttal rögtön igen volt a válasz, vagy voltak feltételek, hogy hogyan vállalja?

Feltételeim nem voltak, de szorongásom igen. Attól tartottam leginkább, hogy milyen ciki lesz, ha TV2-es arcként már rögtön az első adásban kiesünk egy TV2-es műsorból. Természetesen voltak határok, de mellettük törekedni kellett arra is, hogy minden adásban kilépjek a kényelmi helyzetből.Mondjuk félmeztelenül nem mentem volna fel a színpadra, nincs az a helyzet és pénz, hogy megcsináljam.Az első forduló után majdnem kiestünk, egy végtelenül steril produkciót adtunk elő, ami nem volt érdekes. Aztán rájöttünk Szilvivel, hogy valami több kell, és akkor behoztuk a pluszokat, amiket nem vártak tőlem. Például, hogy asztalon táncolok, hogy John Travolta csípőmozgását utánozom, és hogy felülök egy háztetőre musicalt énekelni. Többet hoztam, mint ami vagyok. A szereplők többsége szerintem azért bukott el, mert nem tudott többet hozni önmagánál.

Az interjú további részét keresd az Origón!